У Луцьку відкрили четвертий в Україні кордодром

У Луцьку відкрили четвертий в Україні кордодром
У Луцьку відкрили кордодром

У Луцьку відкрили четвертий в Україні кордодром, на який витратили майже 11 тисяч гривень. Тепер тут проводять змагання з автомоделювання.

Кордодром відкрили у Луцькому міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді, йдеться у сюжеті Суспільного.

Автомодельним спортом у Луцьку займаються на базі Центру науково-технічної творчості, розповів його директор Ігор Данильчук. Каже: їхні вихованці показують на змаганнях досить високі результати.

«Діти вже давним-давно мріяли про новий кордодром. Ми почали втілювати це в життя. Спочатку, по коштах, які у нас лишалися в економії на кінець року. Ми придбали матеріали. Потім завдяки допомозі наших колег зі «Стрия» та з «Покрова», вони підказали нам, як правильно зробити креслення. Які мають бути матеріали, щоб вони відповідали усім нормам. За цей рік ми своїми силами зробили кордодром», – розповів Ігор Данильчук.

Першим випробував нову трасу під час змагань Артем Бацков з Луцька.

«Я щойно запустив на новій трасі, і мої враження втішні. Вона нова. Рівна поверхня. Це набагато краще, ніж було в нас в обласному центрі. Обласні змагання проходили на ламінаті. Це було не дуже, а тут краще», – каже хлопець.

Чемпіон світу з автомоделювання Ігор Сафіяник приїхав поспостерігати за змаганнями до Луцька. Розповідає: цим видом спорту захопився, коли був школярем. Нині, каже, умови та можливості для автомоделювання змінилися.

«Зовсім недавно 50-52 кілометри було, а сьогодні надіюся, що хтось і 80 проїде. Для рекорду України лишився один кілометр», – висловився Ігор Сафіяник.

Читати також: Четверо школярів з Волині – серед кращих автомоделістів країни

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Митрополит Онуфрій очолив службу в монастирі на Волині. ФОТО
Наступна новина На «Ягодині» призупинять оформлення автомобілів
Останні новини
Схожі новини