У Луцьку відкрили пункт прийому побутових відходів

У Луцьку відкрили пункт прийому побутових відходів

Здати 14 видів побутових відходів жителі Луцької громади мають можливість у центрі управління відходами на вулиці Трункіна, 7. На території пункту в Луцьку є спеціальні контейнери.

Про це розповів Суспільному відповідальний за роботу центру Сергій Михалевич.

З його слів, до створення центру підштовхнули екосвідомі лучани, а також необхідність зменшити навантаження на сміттєвий полігон у селі Брище Луцького району.

«Наразі все сміття вивозять на полігон у селі Брище, і він постійно завантажений. Є люди, які свідомо ставляться до сортування та бажають правильно сортувати. Ми запрошуємо всіх жителів нашої громади, будемо їх вчити», – говорить Сергій Михалевич.

Відходи – це не завжди сміття, яке підлягає захороненню, адже окремі речі та предмети можна повторно використати та переробити на інші матеріали, зазначив Сергій Михалевич.

Сергій Михалевич

На території центру є можливість збирати органічні відходи, які необхідно попередньо вийняти з пакетів. Окремий контейнер призначений для взуття, одягу та дитячих іграшок. Батарейки, люмінесцентні лампи та термометри також можна привезти до центру, але складати до контейнерів потрібно, дотримуючись правил.

«Люмінесцентні лампи та термометри мають бути цілими, обов’язково мають бути запаковані в картонну упаковку, можете це зробити самостійно. Також є спеціальні столи: ви можете все це розкласти на столі і відсортувати разом із нашим працівником», – каже Сергій Михалевич.

До центру управління відходами приїхав лучанин Микола Заєць. Каже: звернув увагу на інформаційні вказівники, тож вирішив дізнатися про роботу нового об’єкту. «У людей багато таких речей, яких вони не знають, куди подіти, то краще, щоб вони в таке подібне місце привезли та віддали», – говорить чоловік.

Центр управління відходами – соціальний проєкт, реалізований за кошти підприємства «Луцькспецкомунтранс», розповів відповідальний за його роботу. Надалі розсортоване сміття забиратимуть луцькі підприємці, які займаються переробкою вторсировини.

Читайте також: Компостування та міський город: що кажуть активісти про екопрактику в Луцьку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирській громаді завтра прощатимуться з Героєм Петром Корнійчуком
Наступна новина У полеглого Героя з Волині народилася донька
Останні новини
Схожі новини