У місті на Волині сортуватимуть сміття

У місті на Волині сортуватимуть сміття

У Нововолинську запустили мобільну сортувальну установку з переробки твердих побутових відходів та небезпечних відходів.

Міський голова Віктор Борисович зазначив, що питання сміттєпереробки неодноразово розглядали у Нововолинській міській раді. Кілька дороговартісних проєктів перебували на стадії реалізації однак економічні й політичні негаразди і війна в Україні внесли корективи в інвестиційний клімат. Втілити задум не вдалося, – йдеться на сайті міськради.

Ми зупинилися на первинній переробці. Сміття проходить через конвеєр, де люди його сортують, а те, що залишається подрібнює дробарка. Таким чином приблизно 30% сміття утилізовується, а 70% йде на вторинну переробку, – розповів міський голова.

Сортування дає можливість економити кошти міського бюджету на «захоронення» сміття і розширення меж сміттєзвалища. Крім  того, його площа зменшуватиметься, адже на переробку відправлятимуть накопичене роками сміття.

Таким чином, за добу сортуватимуть близько 60 тонн сміття. У планах налагодити роботу у три зміни. На даний час тут працює одна зміна із 10 осіб.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині. Найбільше нових заражених у Луцьку й у Володимир-Волинському районі
Наступна новина Волинські спортсмени розповіли, яким хочуть бачити парк 900-річчя Луцька. ФОТО
Останні новини
Схожі новини