У Луцьку відкрили виставку розмальованих уламків зброї та амуніції. ФОТО

У Луцьку відкрили виставку розмальованих уламків зброї та амуніції. ФОТО

Сьогодні, 21 травня, в Галереї мистецтв у Луцьку відкрилася виставка "Металевий відблиск". Уламки ракет, зброї, боєприпасів та амуніції розмальовували діти з Рожища, які називають себе батальйон "Бандерівці".

Як розповіла Суспільному волонтерка і організаторка виставки Вікторія Шварцкоп, в галереї відвідувачі можуть побачити майже 200 різних робіт.

Частину уламків та гільз розмалювали військові, під час проходження лікування в одному з медзакладів Луцька.

"Це все використані трофейні боєприпаси, які з передової передали бійці. Є трофейні каски ворога. Дещо привезли волонтери, дещо поштою з передової передали військові", – каже волонтерка.

Під час виставки діти збирають гроші на купівлю антидронової рушниці для 14- ОМБр, де служить батько однієї з "Бандерівців" – Марії Репш.

Окрім уламків та залишків зброї у виставковому залі також можна побачити світлини. На них – процес створення експонатів, перетворення зброї у мистецтво.

У Луцьку виставка триватиме тиждень. Зі слів Вікторії Шварцкоп, після цього усі роботи повезуть за кордон. Там їх виставлять на продаж. Виручені гроші спрямують на допомогу українським армійцям. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинських тероборонівців відзначили бойовими нагородами. ФОТО
Наступна новина На Волині провели в останню дорогу Захисника Руслана Вознюка. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини