Побут до Першої світової війни. У музеї в Луцьку відкрили виставку «Міське життя. На стику століть»

Побут до Першої світової війни. У музеї в Луцьку відкрили виставку «Міське життя. На стику століть»
Фото Суспільне.Волинь

У Волинському краєзнавчому музеї відкрили виставку "Міське життя. На стику століть", де представили понад 200 експонатів: порцеляну, посуд, гроші, жіночі аксесуари та різноманітні раритетні речі.  Оглянути експонати можна упродовж місяця.

Про це Суспільному розповів завідувач відділу давньої історії музею Тарас Верба.

Зі слів музейника, багато предметів вирішили показати вперше, в тому числі старовинний швейцарський грамофон кінця 19 століття, який відтворює мелодії з платівок.

Як розповів Тарас Верба, над виставкою, яка присвячена міському життю і побуту на Волині до Першої світової війни, працювали реставратори, монтажники, електрики, доглядачі і волонтери музею впродовж року.

Читайте також: У школі на Волині бережуть домашню бібліотеку Ірини Левчанівської. Дивіться, що там

Деякі речі, зокрема предмети, які волиняни привозили з Європи та Сходу, наприклад з Китаю, експонуються вперше.

"Основними є порцеляна та посуд, грошовий обіг, фотомистецтво музика. І ще одну присвятили єврейській громаді, бо вона була домінуючою в більшості міст Волині", – додав завідувач відділу давньої історії музею.

Відвідувач виставки, краєзнавець Валентин Люпа розповів: на виставку чекав давно.

"Це моя улюблена тема – старий Луцьк, бо ця частинка історії така цікава. І дивишся, який Луцьк і ніби там був. Хоча стільки років живу, а подібного не бачив", – додав лучанин.

Зі слів історика та краєзнавця Олександра Котиса, в останні роки у лучан зросла цікавість до історії міста, до архівних фотографій і давніх речей.

"Багато краєзнавчих публікацій з’являється, виставок, екскурсій. Це зовсім інший рівень сприйняття, ніж почитати статтю в інтернеті. Наскільки це людям цікаво, наскільки великий попит і наскільки варто такі виставки робити в майбутньому", – зазначив історик.

На відкриття виставки прийшли більше 70 людей, – додав завідувач відділу Тарас Верба.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На волинських дорогах в аваріях у 2021 році загинули 9 дітей
Наступна новина Усі школи Луцька відновлюють очне навчання з 14 лютого
Останні новини
Схожі новини