У Луцьку відомі письменники висадили ясени

У Луцьку відомі письменники висадили ясени

У Луцьку в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки відомі письменники висадили молоді ясени, аби створити «Фронтера-сквер». Ідея належить письменнику Андрію Любці.

Про це розповіли на сторінці фестивалю «Фронтера».

«Завжди, приїжджаючи до Луцька, заздрив Лесі Українці, бо в неї біля замку було "іменне" дерево - Лесин ясен. На жаль, буревій повалив його, тому Фронтера вирішили дати письменникам лопати в руки, шоб вони посадили місту нові ясени - і тепер у міському парку буде письменницький сквер "Фронтери".

Як на мене, письменники мають обов'язок садити дерева, бо ж книжковий папір роблять із деревини. Тож що пішло на твої книжки - висади назад у землю!», – зазначив письменник Андрій Любка. 

У акції взяли участь автори-гості фестивалю: Микола Рябчук (український журналіст, публіцист, поет, прозаїк, перекладач, колумніст), Андрій Любка (український романіст, поет, перекладач та есеїст) , Марія Мартисевич (білоруська поетеса, письменниця, журналістка, перекладач), Яцек Денель (польський поет, перекладач, письменник і художник), Юрій Винничук (український письменник, журналіст, редактор) та Юрій Завадський (галицький поет, громадський діяч, видавець, кандидат філологічних наук) Юлія Фінковська (українська журналістка, поетка).

Захід відбувся за сприяння Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі повідомили про підозрілу коробку на автовокзалі. Будівлю оточили
Наступна новина У Порошенка виявили двостороннє запалення. Його госпіталізували
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні