У Луцьку відреставрують історичні двері

У Луцьку відреставрують історичні двері

У Луцьку розпочався демонтаж історичних дверей, які поїдуть на реставрацію.

Про це на своїй фесбук-сторінці повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Олександр Котис.

За його словами, приблизно через 4 місяці Луцьк буде мати одразу троє реставрованих дверей. Це двері з будинків за адресами: Кривий Вал, 32, Словацького, 1 та Лесі Українки, 9. До слова, Словацького, 1 – це відомі зелені двері, на фоні яких фотографуються любителі соцмереж.

«Страшенно радий, що луцькі двері реставруватиме добре знана в Україні ініціатива Франківськ Який Треба Берегти з Mariya Kozakevych», – додав Олександр Котис.

Довідково: З 2016 року в Івано-Франківську почався громадський рух із відновлення історичної спадщини, який називається «Франківськ, який треба берегти». Його започаткувала громадська активістка Марія Козакевич. Вони взяли у першу чергу під опіку старовинні вхідні двері до історичних будівель. За декілька років їм вдалося зібрати команду зі столярів, ковалів, вітражистів, що займаються реставрацією, та активістів, які поширюють ідею. За досить короткий час вони врятували понад 20 дверей, деякі довелося повертати на місце зі смітника замість вже встановлених пластикових.

 

Читати також: Дуб біля будинку Косачів у Луцьку хочуть зробити пам'яткою природи


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Погрожували масовим розстрілом: на Черкащині студенти планували теракт
Наступна новина Діагностували рак крові. Маленькій волинянці потрібна допомога
Останні новини
Схожі новини