У Луцьку власники автівок «на бляхах» зібралися на акцію. ФОТО

У Луцьку власники автівок «на бляхах» зібралися на акцію. ФОТО
Джерело - www.volynpost.com

У Луцьку на Замковій площі зібралися власники автомобілів на єврономерах, аби вкотре нагадати про те, що держава мусить вирішити питання доступного розмитнення автомобілів. 

Акція відбулася надвечір 19 червня, повідомляє Інформаційне агентство ВолиньPost

Під час зборів учасники висловилися з приводу того, що їх не влаштовують законопроекти, які нині є у Верховній Раді щодо євроавто. Утім зійшлися на думці про те, що просто блокувати їх – не вихід. 

Активіст Сергій Поха зауважив, що власники авто на іноземній реєстрації пропонують ліквідувати акциз, залишити мито, але не більше 5% і ПДВ не більше 20% від вартості автомобіля. 

Активіст Сергій Чуріков зауважив, що нині у суспільстві ділять водіїв на «бляхарів» і «небляхарів».

«Треба боротися за свідомість і думки людей, треба довести і донести, що це всім вигідно. Я хочу, щоб люди почули, що вихід є, що ми не станемо ніякою автосвалкою, що ми можемо так, як у Європі», – сказав Чуріков. 

На переконання учасників акції, проблема у тому, що частина суспільства вважає «бляхарів» просто купкою людей, які всього лише хочуть хитро і дешево купити авто. Тим часом людям треба довести, що це проблема, актуальна для всіх, адже усі українці мають право на доступне розмитнення.

Тож учасники акції зійшлися на думці про те, що варто займатися роз'яснювальною роботою.

Окрім того, учасники зборів скаржаться, що питанням автомобілів на єврономерах маніпулюють у ЗМІ, звинувачуючи водіїв на таких автівках у всіх проблемах на дорогах і називаючи їх лише словом «бляхарі». Це, мовляв, віддаляє власників авто на єврономерах від того, щоб довести суспільству і державі, що усім необхідне доступне розмитрнення і що це не створить проблеми країні, а навпаки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські лісівники розповіли, навіщо рубають ліси. ВІДЕО
Наступна новина Волинські власники авто на єврономерах готові до акцій протесту
Останні новини
Схожі новини