Волинські лісівники розповіли, навіщо рубають ліси. ВІДЕО

Волинські лісівники розповіли, навіщо рубають ліси. ВІДЕО
https://varianty.lviv.ua

На Ратнівщині місцеві мешканці занепокоєні надто інтенсивною, на їхню думку, лісозаготівлею: не розуміють причини – відтак б’ють на сполох.

Про це ідеться у сюжеті Сфери-ТВ.

У державному ж підприємстві «РатнеАгроліс» кажуть, що люди створюють паніку на рівному місці через необізнаність.

«Зараз є досить велика проблема розвитку верхівкового короїда. Найбільше він вражає соснові ліси. Коли проїжджаємо дорогами будь-якого лісгоспу Волинської області, бачимо. що велика кількість лісів вражена цим короїдом… Є багато нарікань з боку людей, що лісники масово ріжуть і вивозять ліси. Але це не так. Щоб боротися із цим верхівковим короїдом, його потрібно зрізати щоб мене він розповсюджувався», – розповів головний інженер ДП «РатнеАгроліс» Сергій Петрук.

Аби розставити всі крапки над «і», лісівники вирішили зібрати докупи всіх причетних до цієї  справи – людей, депутатів – і розтлумачити на семінарі справжню причину рубки.

Окрім вказаного семінару, каже Сергій Петрук, усі мешканці-скаржники,  матимуть можливість виїхати  безпосередньо на місця, уражені цим шкідником, і переконатись, що припинити розмноження короїда можна лише за допомогою видалення уражених ділянок. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький ресторатор потрапив у курйозну аварію. ФОТО
Наступна новина У Луцьку власники автівок «на бляхах» зібралися на акцію. ФОТО
Останні новини
Схожі новини