У Луцьку вперше відбувся «Night to Shine» – всесвітній бал для людей з інвалідністю. ФОТО

У Луцьку вперше відбувся «Night to Shine» – всесвітній бал для людей з інвалідністю. ФОТО
Гостя Night to Shine (Фото Волинь24)

У Луцьку в церкві «Фіміам» відбувся  благодійний бал «Night to Shine» - всесвітнє свято для людей з інвалідністю.

У Луцьку таке дійство влаштували вперше. Гостями «Night to Shine» стали 80 людей. Їх возили на лімузині, організували святковий макіяж і зачіски, коронували і влаштовували фотосесії. До організації свята долучилося близько 150 волонтерів.

Проведення такого свята – світова практика, започаткована 5 років тому. Подія охопила понад 700 міст на 6 континентах, а учасниками стали більш ніж 100 000 людей з інвалідністю, пише Волинь24.

Автором ідеї та спонсором «Night to Shine» є фундація Тіма Тібоу (Tim Tebow Foundation, USA). Вони надають офіційну програму «Night to Shine», а також індивідуальне керівництво та підтримку з боку працівників фундації. В Україні, окрім Луцька, в цей день таке свято проводять у Києві, Львові і Одесі.

Візажисти і стилісти погодилися працювати безкоштовно

Святу передувала підготовка – в декількох кабінетах «Фіміаму» візажисти та перукарі Луцька безплатно причепурювали жінок та чоловіків, для яких влаштували свято.

Волонтерка Галина Цимбал розповіла, що проблем із залученням майстрів не було. За декілька днів понад десять візажистів та стилістів виявили бажання взяти участь у підготовці заходу.

По тому гостей оплесками зустрічали на червоній доріжці у залі.

Галина Цимбал зазначила, що єдина умова для участі в заході –  аби люди з інвалідністю були старшими 14-ти років.

Як повідомляє ВолиньPost, головними натхненниками заходу у Луцьку стало подружжя Сергія та Наталії Больчуків, які свого часу створили поблизу Луцька реабілітаційний центр «Агапе».

«Це шанс знайти своє кохання»

Учасниця заходу Олеся Ройко розповіла, що участь у такому святі – це шанс знайти кохання.  «Я думаю, що участь у цій акції допоможе мені відшукати його. Після того, як мене покажуть по телевізору, мої фото побачать в інтернеті, тим паче мене зробили такою красивою… Дуже хочу зустріти свою людину. Навіть якщо чоловік матиме якісь вади, мені головне, аби він хоча б раз на тиждень зносив мене з будинку надвір», – сказала учасниця заходу.

Юлія Окуневич вісім років тому потрапила у жахливу автокатастрофу. Після того вона тривалий час була на реабілітації, однак стати на ноги поки що не вдалося. Юлія народилася у Рожищі, а нині проживає поблизу Луцька – в реабілітаційному центрі «Агапе».

«Раніше за мною доглядала мама, але нині вона хворіє, тому я проживаю в центрі. У мене складна травма шиї, паралізовані майже всі органи», – розповіла вона.

Фото Олени Якобчук (Волинь24)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Представником Зеленського у Кривому Розі став відомий комік з «Кварталу-95»
Наступна новина Охоронець Ігоря Палиці тепер охороняє Зеленського? ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні