У Луцьку вшанували пам'ять Тараса Шевченка. ФОТО

У Луцьку вшанували пам'ять Тараса Шевченка. ФОТО

У Луцьку вшанували пам’ять великого сина українського народу Тараса Шевченка.

Заходи з цієї ногади відбулися 10 березня біля пам’ятника видатному поету, – йдеться на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Фейсбуці.

Хоча з дня смерті Великого Кобзаря минуло 158 років, та його твори є надзвичайно актуальними та пророчими й досі.

Читати також: Лучани вшанували Тараса Шевченка. Принесли «Кобзарі» і читали вірші. ФОТО

Його творчість – національна гордість нашої держави. Адже справді майже кожна сторінка «Кобзаря» – це палкий заклик любити свій народ і край, пророчий осуд усякої неправди і неволі, рішучий осуд насильства, релігійного лицемірства і соціальної несправедливості. Разом із цим, сказав і пророчі слова про те, що «Україну злії люди присплять, лукаві, і в огні її, окраденую, збудять…»

Панахиду в річницю смерті відслужили священнослужителі Луцького Свято-Троїцького собору Православної церкви України.

«Кожного року, коли ми приходимо сюди, і перечитуючи його «Заповіт», ми можемо із впевненістю сказати, що він не помер. Він живе з нами, він живе всередині нас, і житиме далі із тими, хто його пам’ятатиме. А пам’ятає його кожен патріот, кожен, хто відчуває його написані слова та прив’язаність до України. Любімо тих, які любили Україну, любімо землю українську, як любив її Тарас Шевченко», – сказав представник духовенства по завершенню заупокійного богослужіння.

Опісля, до підніжжя пам’ятника Шевченку присутні поклали квіти.

Як відзначила у виступі член Всеукраїнської спілки письменників України, заслужений вчитель України Ніна Горик, до пам’ятників нашого Великого Кобзаря цього дня збираються українці у всьому світі, тому що ті монументи стоять як вежі, що тримають на собі українське небо, аби було вищим.

«Шевченко – це наша сторожова вежа. Недаремно він постійно стоїть до сьогоднішнього дня між світлом і тьмою, між силами світлими: патріотичними, українськими, і між силами темними», - зауважила Ніна Горик.

Завершився захід виконанням Державного Гімну України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський журналіст знявся у фільмі «Слуга народу»
Наступна новина Сильний вітер і похолодання: прогноз погоди у Луцьку на 11 березня
Останні новини
Схожі новини