Лучани вшанували Тараса Шевченка. Принесли «Кобзарі» і читали вірші. ФОТО

Лучани вшанували Тараса Шевченка. Принесли «Кобзарі» і читали вірші. ФОТО

У Луцьку з нагоди  205 річниці з дня народження Тараса Шевченка провели  літературно-мистецьке свято «Нас єднають думи Кобзаря».

Сотні лучан зібралися біля пам'ятника Тараса Шевченка, що на проспекті Волі, щоб вшанувати видатного українського поета, – інформують на сайті Луцької міської ради.

«Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам'ятника Тараса Шевченка. Потому перед присутніми виступили представники творчої інтелігенції, науковці, які говорили про роль творчості Кобзаря, значущість його слів у нинішні часи, а молодь декламувала його твори», – йдеться у повідомленні.

Традиційно, лучани на площу прийшли з власними «Кобзарями». Ця книга здавна шанується як реліквія в українських родинах. В акції «Мій «Кобзар» цьогоріч взяли участь 211 громадян. Найповажніші учасники акції — Антон Костюк (90 років) та Ростислав Кушнірук (89 років).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Савченко нагородив артисток волинського народного хору. ФОТО
Наступна новина Волинська спортсменка виборола бронзу Кубку Європи з метань
Останні новини
Схожі новини