У Луцьку вшанували пам’ять Тараса Шевченка. ФОТО

У Луцьку вшанували пам’ять Тараса Шевченка. ФОТО

Сьогодні, 10 березня, минає 162 роки від дня смерті видатного українського поета, художника та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. З цієї нагоди у Луцьку відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Кобзареві та заупокійна панахида.

Представники громадськості поклали до підніжжя монумента символічні жовто-блакитні букети, а духовенство звершило поминальне богослужіння, повідомили на сайті Луцькради.

Тарас Шевченко завжди був символом українського духу, мужності і спротиву. Сьогодні славетний Кобзар – це воїн, який разом з іншими захисниками обороняє українську землю.

На другому році відбиття російського нападу ми часто повертаємося до його творчості, згадуємо все написане ним про північно-східного сусіда, його агресивні зазіхання, намагання знищити український народ. А ще частіше цитуємо знамените шевченкове: “Борітеся — поборете. Вам Бог помагає. За вас правда, за вас слава і воля святая!”.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Страшніше окупації нічого немає», – лікарка зі Слов'янська, яка живе і працює в Луцьку
Наступна новина На Волині підірвалося авто з військовослужбовцями: є загиблі і поранені
Останні новини
Схожі новини