У Луцьку вшанували пам’ять загиблих захисників України. ФОТО

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих захисників України. ФОТО

Сьогодні, 29 серпня, в нашій країні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Традиція його відзначення започаткована у 2019 році Указом Президента України Володимира Зеленського для увічнення героїзму військових і добровольців та як нагадування про одну з найкривавіших подій 2014 року – Іловайську трагедію, йдеться на сайті Луцькради. 

29 серпня 2014 року на Донбасі, під час виходу з Іловайського оточення “зеленим коридором” росіяни підступно розстріляли українських військових. Загинуло 360 воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні.

Трагедія під Іловайськом чорним крилом торкнулася також Волині. Адже в операції брала участь 51-ша ОМБР, бійці спецроти Міністерства внутрішніх справ “Світязь” та волиняни у складі добровольчих батальйонів.

Однак сьогодні у Луцьку згадували не лише тих, хто загинув в Іловайському котлі, а й тисячі захисників України, які полягли в сучасній російсько-українській війні. Пам’ять про них вшанували під час скорботних заходів на Театральному майдані.

Луцький міський голова Ігор Поліщук, представники органів влади області, бойові побратими, рідні загиблих поклали квіти до пам’ятного фотостенду “Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України” та долучилися до спільної молитви за упокій душ полеглих Героїв.

Міський голова Ігор Поліщук, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, перший заступник голови Волинської ОВА Сергій Мовенко та директор Волинського регіонального відділення АТ “Укрпошта” Іван Люсак провели спецпогашення художньої поштової марки “Вічна пам’ять“, яку з нагоди Дня загиблих захисників України ввела в обіг Укрпошта.

Згодом вшанування пам’яті загиблих продовжилося на міському кладовищі у селі Гаразджа.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни відновили ще три будинки у Благодатівці. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку патрульні допомогли чоловіку дійти додому, а в його помешканні виявили нарколабораторію
Останні новини
Схожі новини