У Луцьку вшанували воїнів, які загинули під Волновахою 9 років тому. ФОТО

У Луцьку вшанували воїнів, які загинули під Волновахою 9 років тому. ФОТО

Сьогодні, 22 травня, у Луцькій громаді вшановували пам’ять лучан, які полягли під час захисту суверенітету та територіальної цілісності України. У цей день дев’ять років тому неподалік Волновахи, що на Донеччині, проросійські бойовики фактично розстріляли один із підрозділів сил АТО. Тоді загинуло 18 українських воїнів, серед яких – 10 волинян. Це майор Леонід Полінкевич, старший сержант Олександр Артемук, молодший сержант Дмитро Йовзик, солдати Володимир Зарадюк, Віталій Махновець, Володимир Прокопчук, Микола Бондарук, Віталій Ліщук, Михайло Грицюк та Павло Попов.

Щоб скласти шану загиблим під Волновахою, а також усім, хто за першим покликом став на захист Вітчизни, сьогодні на Театральний майдан прийшли родичі військових, небайдужі громадяни, керівники нашої громади та області, інформує Луцька міськрада. 

Луцький міський голова Ігор Поліщук, голова обласної ради Григорій Недопад, начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко у пам’ять про полеглих у 2014 році воїнів поклали квіти до фотостенду “Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України”. За спокій душ спочилих захисників священнослужителі відправили заупокійну літію.

Зазначимо, що скорботні заходи відбулися з нагоди чорної дати в історії Волині та України – 9-ї річниці розстрілу волинських військових під Волновахою на Донеччині.

Нагадаємо, трагедія сталася на світанку 22 травня 2014 року. На блокпост 51-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, що розміщувався у лісосмузі неподалік Волновахи, зненацька напали бойовики так званої ДНР і жорстоко розправилися з українськими бійцями. Внаслідок обстрілів тоді загинуло 18 чоловік, ще 30 отримали поранення. Це були перші важкі втрати в неоголошеній російсько-українській війні. 

Читайте також: Волиняни будували храм у Волновасі: як це було. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Завдали екології збитків на 1,17 млрд: ДБР повідомило про підозру ексдиректорам «Волиньвугілля»
Наступна новина За що ми оплачуємо, проїхавши у таксі?
Останні новини
Схожі новини