За що ми оплачуємо, проїхавши у таксі?

За що ми оплачуємо, проїхавши у таксі?

Таксі – це швидкий, зручний та надійний спосіб дістатися до пункту призначення. Сьогодні викликати машину можна за допомогою різних запропонованих способів, з якими варто ознайомитись докладніше.

Можна викликати таксі з мобільного і, як правило, надійні компанії автоматично передзвонюють потенційному клієнту, тому для нього дзвінок безкоштовний. Ще один зручний спосіб – скористатися мобільним додатком на своєму смартфоні.

У ньому зручний та зрозумілий інтерфейс, можна вибрати марку машини, вказати при необхідності додаткові сервіси, відстежувати місце розташування таксиста, залишити відгук та ін. Багатьох людей цікавитиме питання, скільки коштує кілометр таксі та що входити ще до тарифу.

Оплата таксі: як формується тариф?

На вартість проїзду в таксі впливає два основні фактори – тариф базовий та динамічний коефіцієнт.

Так, до базового тарифу включено ціну мінімального замовлення, плату за один кілометр залежно від місця пересування – містом або за його межами. Ці показники є у відкритому доступі на офіційному сайті транспортної компанії та не є таємницею для клієнтів.

З ними можна ознайомитись у будь-яку годину, причому вони можуть відрізнятися залежно від міста та встановлюються индивидуально. Тому поїздки не можуть коштувати однаково, оскільки на ціноутворення впливає ще й додатковий динамічний коефіцієнт.

На сайті служби Taxi838.ua представлена ​​докладна інформація зі всіх питань – як викликати машину, оплата таксі, співпраця тощо. Наприклад, у годину пік спрацьовує у реальному часі динамічний коефіцієнт.

Як це працює? Коли попит значно перевищує пропозицію, тобто кількість клієнтів, які бажають скористатися послугами таксі, перевищує кількість таксистів. В результаті вартість проїзду підвищується та знижується відповідно при вирівнюванні ситуації.

Оплата шляху таксі: що змінилося у 2023 році?

На роботу служб таксі у воєнну годину в Україні впливають кілька факторів. І один із них – це дія комендантської години, яка в різних областях країни починається у різну годину.

Це запускає динамічний коефіцієнт. Тобто перед початком комендантської години зростає кількість людей, які бажають дістатися пункту призначення, оскільки у цей час за законом забороняється знаходитися на вулиці чи в інших громадських місцях.

В результаті кількість клієнтів перевищує кількість таксистів, які готові виконати замовлення. В результаті вартість проїзду зростає. У надійних служб таксі є мобільний додаток, який вони пропонують завантажити на смартфон.

Він має зручний та зрозумілий інтерфейс, не займає багато місця на телефоні та при цьому в ньому доступні всі корисні послуги та сервіси. Користувач може самостійно вибрати марку авто, додаткові послуги, стежити за пересуванням машини та дізнатися кінцеву ціну проїзду з урахуванням усіх факторів. При цьому вартість завжди узгоджується між таксистом та замовником, оскільки може бути різною залежно від ситуації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вшанували воїнів, які загинули під Волновахою 9 років тому. ФОТО
Наступна новина На Волині на хабарі затримали головну спеціалістку військкомату. ФОТО
Останні новини
Схожі новини