У Луцьку вшанували захисників України

У Луцьку вшанували захисників України

В обласному центрі Волині відбулися заходи до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Вшанувати полеглих Героїв зібралися представники влади, духовенство, військові, родичі загиблих та небайдужі жителі Луцька.

Про це повідомили у Волинській обласній державній адміністрації.

Зокрема, біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України», що на Театральному майдані, священнослужителі відслужили панахиду.

«Коли Господь говорить про любов, то каже, що немає більшої любові, коли хто душу свою віддасть за ближніх своїх. Перед нами портрети мужніх, надзвичайно-жертовних людей, які не шкодували свого життя заради нас із вами, – сказав після молебню священник. – Згадуючи тих юнаків і дівчат, які загинули, ми повинні бути єдині. Тому що від нашого єднання залежить подальший хід історії. Всім нам миру, добробуту, єднання і перемоги, яка обов’язково буде. Але для цього нам потрібно жити та працювати».

Аби віддати шану загиблим, присутні, серед яких начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, заступник голови облради Григорій Пустовіт та заступниця очільника міста Ірина Чебелюк, долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання та поклали квіти до фотостенду.

29 серпня 2014 року російські війська розстріляли колону українських захисників під Іловайськом, яким попередньо пообіцяли безпечний вихід з оточення. Ця трагедія стала наймасштабнішою в російсько-українській війні, коли за кілька днів загинули сотні наших солдатів.

Тепер у цей день ми вшановуємо усіх, хто поліг за незалежність та вільне майбутнє нашої країни. А символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, став сонях. Тому що саме під соняхами наші захисники віддали своє життя за свободу української держави та усіх її жителів.

Читайте також: У Луцьку вперше відбувся «Забіг у вишиванках»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Туристичні товари для гарного відпочинку
Наступна новина На Волині вдвічі побільшало хворих на коронавірус дітей
Останні новини
Схожі новини