У Луцьку вперше відбувся «Забіг у вишиванках»

У Луцьку вперше відбувся «Забіг у вишиванках»
Фото: Юрій Семчук/Facebook

Вперше в обласному центрі Волині відбувся легкоатлетичний забіг у вишиванках. Участь у ньому взяли діти та дорослі, які пробігли дистанції від ста метрів до 10-ти кілометрів.

Про це Суспільному розповів співорганізатор заходу Володимир Захожий.

У Луцьку в першому забігу у вишиванках взяли участь майже 200 учасників. На гроші, зібрані в результаті акції, купуватимуть речі, які замовили військові, – каже співорганізатор забігу Володимир Захожий.

Розпочався легкоатлетичний пробіг зі спільного виконання гімну та руханки. Першими стартували діти: найменшому учаснику забігу – два тижні.

15-ти річний Артем Величко долав дистанцію на підтримку свого батька-воїна та його побратимів. Хлопець займається бойовим мистецтвом, пробіг дистанцію у два кілометри.

"Мій тато в перші дні війни став добровольцем і воював в різних областях України. Весною отримав поранення в Донецькій області", – говорить хлопець.

За 10 хвилин 19 секунд пробігла 2 кілометри киянка Марина Галич. Жінка – найстарша серед учасниць, каже бере участь у забігах з 2014-го року. Каже: з її найбільших досягнень – перше місце на забігу Чорна Гора, на дистанції – 27 кілометрів.

Максимальну десяти кілометрову дистанцію пробіг разом із сином Володимир Грабовий. Чоловік – постійний учасник забігів, півмарафонів та марафонів.

Усіх учасників забігу у вишиванках нагородили пам’ятними медалями. Гроші, які зібрали під час заходу, зі слів Володимира Захожого, підрахують у понеділок, 29 серпня.

Читайте також: Тіна Кароль співала у Вовчаку, де народилася УПА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині завершується збір зернових і зернобобових культур
Наступна новина Вечірнє зведення Генштабу. Яка ситуація на Волинському та інших напрямках
Останні новини
Схожі новини