У Луцьку втретє за літо зафіксували абсолютний температурний рекорд

У Луцьку втретє за літо зафіксували абсолютний температурний рекорд
Фото ілюстративне

15 липня синоптики у Луцьку зафіксували абсолютний рекорд теплової температури.

Востаннє так спекотно було 10 років тому, — розповіла Суспільному завідувачка сектору Волинського гідрометеоцентру Валентина Набока.

Термометри зафіксували, що в обласному центрі температура повітря досягла позначки у + 34,1 °C. Зі слів Валентини Набоки, востаннє температурний рекорд цього дня було зафіксовано у 2011 році, тоді термометри показували + 33,8 °C.

Найхолодніше цього дня було у 1990 році. Тоді працівники гідрометеоцентру зафіксували всього +8 °C.

16 липня, у Луцьку стовпчики термометрів піднімуться до позначки 32-34 °C тепла, проте сподіватися на черговий температурний рекорд не варто, — каже синоптикиня. Зі слів Валентини Набоки, найспекотніше цього дня було 2001 року, тоді зафіксували 34,5 °C.

"Цими вихідними на Волині буде гаряче. Температура повітря спаде на 5-7 градусів. На півночі Волині можливі дощі, грози та шквальний вітер", – розповіла завідувачка сектору гідрометеоцентру. З її слів після вихідних на Волині стане прохолодніше.

Спека на Волині тримається з 12 липня. Це спричинене антициклоном, який не дає рухатися фронтам, які йдуть із Західної Європи, тому зараз тепло іде до нас, як із труби, з Північної Африки, — напередодні розповів Суспільному начальник обласного центру з гідрометеорології Ростислав Бондарчук.

Читати також: «Еко-літо 2021» у Голобській громаді: як це було


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На небезпечному перехресті у Луцьку встановили світлофор
Наступна новина У Луцьку хочуть відновити фонтан біля Волинської ОДА
Останні новини
Схожі новини