У Луцьку хочуть відновити фонтан біля Волинської ОДА

У Луцьку хочуть відновити фонтан біля Волинської ОДА

КП «Луцькводоканал» спільно з Луцькою міською радою створили положення про «Фонд капітального ремонту партерного фонтану на Київському майдані в Луцьку».

У планах – організація конкурсу на визначення кращого проєкту реконструкції, – повідомляє «Луцькводоканал».

Партерний фонтан біля Волинської ОДА пропрацював недовго у 90-х роках минулого століття. Однак і досі стан фонтану дозволяє говорити про його відновлення, адже проєкт і саме оформлення водограю могли б стати не тільки привабливою, але і корисною локацією – в спеку струмені води забезпечують свіжість і зрошування повітря.

Наразі як чаші для води, так і частково підземний машинний зал збереглися у стані, який можна відновити. Аби через плин часу не втратити доволі цікавий об’єкт, що може значно поліпшити загальний вигляд і стан Київського майдану, заплановано проведення конкурсу на визначення кращої концепції для оновлення та реконструкції об’єкту.

На сьогодні КП «Луцькводоканал» створив інвестиційний проєкт «Фонд капітального ремонту партерного фонтану на Київському майдані в місті Луцьку». Також формується комісія, що займатиметься відбором проєктів реконструкції шляхом проведення конкурсу. В концепцію реконструкції фонтану обов’язково входитимуть дизайн-проєкт, візуалізація, технічне завдання на проєктування і примірний кошторис. Після визначення переможця проєкту реконструкції буде оголошено тендер, визначено підрядника та період виконання робіт. Наразі тривають підготовчі, процедурні та організаційні роботи. 

Читати також: На небезпечному перехресті у Луцьку встановили світлофор


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку втретє за літо зафіксували абсолютний температурний рекорд
Наступна новина Музей-скансен у Рокинях змінює стиль. Що нового
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні