У Луцьку з меморіалу знімають радянську зірку

У Луцьку з меморіалу знімають радянську зірку

З 40-метрового обеліска на меморіальному комплексі «Вічна Слава» у Луцьку 23 серпня знімають радянську зірку.

Про це повідомляє «Суспільне».

Символіку прибирають за допомогою підіймача та болгарки. Як розповів керівник міського департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк, зірка важить 300 кілограмів і розташована на висоті 36 метрів.

Спершу майстри намагалися спиляти зірку повністю. Згодом вирішили демонтовувати радянську символіку частинами, каже головний комунальник міста.

Демонтують зірку спільно з працівниками Держслужби з надзвичайних ситуацій області. Зі слів Миколи Осіюка, завершити демонтаж зірки планують до кінця дня.

Нагадаємо, у квітні 2022 року луцькі журналісти створили ініціативну групу, яка виступає за зміну дат на меморіалі, знесення пропагандистських символів, а також перейменування майже сотні вулиць, названих на честь російських і радянських діячів. Вже наприкінці квітня на меморіалі «Вічної Слави»  змінили дати: замість 1941 встановили 1939.

Спогади про те, як, хто і за яких обставин відкривав меморіал у Луцьку та яким його запам’ятали лучани, можна прочитати в матеріалі «Усі земляні роботи вели в темну пору». І постав «штик Суворова» на кістках. МЕМОРІАЛ. СВОЯ ІСТОРІЯ

Читайте також: У Луцьку підійняли найвищий в області український стяг


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині родина, якій президент подарував будинок, занедбала його
Наступна новина Стіни волонтерського штабу «Ангар» прикрашає стяг із Криму
Останні новини
Схожі новини