У Луцьку на меморіалі замість зірки буде прапор

У Луцьку на меморіалі замість зірки буде прапор

У Луцьку на меморіалі «Вічна Слава» досі демонтують радянську символіку. Саму зірку уже зняли. Тепер демонтують конструкцію, на якій вона була прикріплена.

Демонтажем займається ТОВ «МІЛАНАБУД». Як сказав у коментарі «Першому» директор підприємства Юрій Семків, демонтувати цю символіку складно, для цього використовують болгарки. Коли роботи завершать, то замість зірки на меморіалі буде прапор. Коли це станеться, точно не відомо.

Нагадаємо, у квітні 2022 року луцькі журналісти створили ініціативну групу, яка виступає за зміну дат на меморіалі, знесення пропагандистських символів, а також перейменування майже сотні вулиць, названих на честь російських і радянських діячів. Вже наприкінці квітня на меморіалі «Вічної Слави»  змінили дати: замість 1941 встановили 1939. Аж 23 серпня з 40-метрового обеліска почали знімати радянську зірку. Це зайняло три дні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перейменували вісім вулиць у Луцьку
Наступна новина У пунктах пропуску на Волині є зміни в русі транспорту
Останні новини
Схожі новини