У Луцьку зробили ремонт у центральній дитячій книгозбірні. Тепер тут – бібліотека-студія «Дім»

У Луцьку зробили ремонт у центральній дитячій книгозбірні. Тепер тут – бібліотека-студія «Дім»
У бібліотеці-студії «Дім» (фото UA:Волинь)

Після капітального ремонту запрацювала центральна міська книгозбірня для дітей, яку тепер називають бібліотекою-студією «Дім». Тут облаштували місце для дозвілля дорослих і малих.

Про це повідомляє UA:Волинь.

Майстер-клас «Моє улюблене хобі» – перша подія в оновленій бібліотеці. Після ремонту у книгозбірні облаштували студію «Дім». Читання книг тут поєднуватиметься із цікавим дозвіллям, каже бібліотекарка Ірина Гаджиєва. У день відкриття студії виготовляти іграшки з текстилю однолітків навчала Ілона Обідіна.

 «Мені дуже приємно, що мені дали таку можливість розказати про своє хобі, для мене це велика честь, я часто ходжу до цієї бібліотеки, люблю читати, подобається, як її оновили», – розповіла школярка.

«Наша бібліотека переформатувалася з суто дитячої бібліотеки в бібліотеку «ДІМ», тобто дорослим і малим, тут будуть майстер-класи, різні навчання», – повідомила провідна бібліотекарка «Бібліотеки-студії «Дім» Ірина Гаджиєва.

Вихованці одного з дитсадків міста зустрілися у  бібліотеці з луцькою авторкою Наталією Гуркіною. 5-річний Богдан каже, що йому тут сподобалось.

Зі слів бібліотекарки Юлії Аркушин, луцька бібліотека розширює можливості для відвідувачів. Тут можна пограти ігри, їх у фондах – більше двох сотень.

«Грають і морський бій, і монополію, інтелектуальні ігри дуже популярні, є люди, які приходять просто пограти, а потім ми їм пропонуємо книгу», –каже Юлія Аркушин.

Керівниця бібліотеки Ніна Бочарова розповідає: капітальний ремонт у закладі тривав майже рік. Облаштували читальні та ігрові зали, мистецький простір, кінозал, релакс – кімнату із сенсорними матеріалами для дітей з особливим потребами.

«Інтерактивна дошка – єдина  в бібліотеках Луцька. Тепер без цього обладнання неможливо,  це місце для роботи і відпочинку, можна творчо розвиватися», – розповіла Ніна Бочарова.

З її слів, ремонтували центральну бібліотеку для дітей  коштом міського бюджету, на роботи витратили 3 з половиною мільйони гривень.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На інвалідному візку – по бездоріжжю. Лучанин виготовляє оригінальні коляски
Наступна новина На дороги Волині за рік хочуть витратити 738 000 000 гривень
Останні новини
Схожі новини