У мерії розповіли, чому в Луцьку смердить

У мерії розповіли, чому в Луцьку смердить

У Луцьку в квітні від жителів міста надійшло 103 звернення щодо смороду.

Про це стало відомо під час круглого столу з обговорення проблеми поширення неприємних запахів у Луцьку та застосування необхідних заходів для їх усунення у вівторок, 29 травня.

За словами заступника луцького міського голови Костянтина Петрочука, цей запах виникає в різний час доби та у різних місцях.

Для цього міська рада створила групу, яка складається з екологів, поліції, громадських активістів, інспекторів та працівників Луцькради.

«Ви пам’ятаєте, наскільки гострою була ця проблема у  минулому році, тоді проблема була в Гнідавському заводі, але наразі запахи йдуть не звідти. Тепер кажуть, що сморід йде із села Липляни, де є очисні споруди водоканалу. Але це виключено. Там є наші працівники, ми з ними спілкувалися, якби проблема була в цьому, то вони повідомили б», – розповів радник луцького міського голови Ігор Поліщук.

За його словами, другою причиною смороду називають каналізаційно-насосні станції. Проте цього не може бути, адже вони регулярно провітрюються.

«Ми думаємо, що є люди, які зливають відходи з асенізаційних машин та м’ясопереробних підприємств. І це найбільш імовірні версії», – зазначив Поліщук.

Депутат Луцькради Павло Данильчук додав, що місяць назад на бюджетній комісії розглядали питання, що у Липлянах замулені очисні споруди.

«Нам сказали, що якщо через місяць не вивезуть мул, то всі ці стоки підуть у річку Стир. Місяць часу пройшов вже», – каже Павло Данильчук.

Депутат Луцькради Паво Данильчук

Директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук розповів, що термін експлуатації біоставків вже закінчився.

«Біоставки вже замулилися, але розроблена проектна документація. Ми маємо провести громадські слухання й візьмемося за роботи з очистки. Якщо нам вдасться взяти кредит від Євробанку, то будемо робити доосушку мулу», – каже Корчук.

Директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук

Павло Данильчук додав, що ця проблема виникла не зараз, і не кілька місяців тому.

«Нам треба щось робити. Бо з міста приємного відкриття ми перетворимося на місто смердючого відкриття», – заявив Данильчук.

Насамкінець на круглому столі  запланували організовувати групи з добровольців із муніципальною вартою, які патрулюватимуть містом й затримуватимуть тих, хто скидає нечистоти у зливову мережу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Звільнився начальник транспортного управління Луцькради
Наступна новина Суд, штраф, заборона в’їзду: у Євросоюзі введено нові правила фото- та відеозйомки
Останні новини
Схожі новини