У Луцьку змагалися легкоатлети. ФОТО

У Луцьку змагалися легкоатлети. ФОТО

У центрі Луцька сьогодні, 30 липня, боролися за першість легкоатлети зі всієї України. 

Змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка» вже стали доброю традицією та цьогоріч зібрали близько двадцяти учасників. Така мала кількість зумовлена тим, що більшість спортсменів зараз готуються до світових змагань, що відбудуться наприкінці серпня, пише ВСН.

Огранізаторами заходу є Міністерство молоді та спорту України, Федерація легкої атлетики України, Волині та Луцька та департамент молоді та спорту Луцької міської ради.

Заслужений тренер України, доцент кафедри теорії фізичного виховання, фітнесу та рекреації Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Володимир Яловик розповів в чому особливість цьогорічних змагань:

«Вже всімнадцяте проводимо змагання, які  стали візитівкою Луцька. Проте цьогорічні відрізняються тим, що проходять в пам'ять про заслуженого тренера України, почесного працівника фізичної культури і спорту України Романа Карпюка, який помер під час спортивних змагань. Його діяльність при житті була спрямована на підтримку спорту, він дуже багато зробив для цієї галузі».

У категорії «чоловіки» почесне перше місце виборов майстер спорту міжнародного класу, волинянин Віктор Шумік. Дистанцію у 10 кілометрів спортсмен здолав за 40 хвилин та зауважив: участь у «Луцькій десятці» бере вже не вперше:

«Я почав ще з категорії «юніори», 4 рази підряд перемагав у цих змаганнях. Зараз готуюся до осінніх змагань - чемпіонату України в місті Івано-Франківськ. А подальші мої плани - участь в Олімпійських іграх у Лондоні».

 

Друге місце посів хмельничанин Едуард Забуженко, який представляв Київську область. Легкоатлет відзначає: волинські спортсмени дуже товариські:

«Мені подобається місто Луцьк, його архітектура, атмосфера. Та і загалом, волиняни. Вчора ми мали спільне тренування, спілкувалися легко та весело, приємно змагатися з такими людьми».

У категорії «жінки» виграла волинянка Олена Собчук, пройшовши дистанцію за 43 хвилини.

«Для мене честь виграти у цих змаганнях, адже Роман Карпюк зіграв важливу роль у моєму житті, у становленні мене як професійної спортсменки. Мої подальші плани - участь у чемпіонаті світу з легкої атлетики у Будапешті».

Бронзова призерка командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби, депутатка Луцької районної ради Василина Вітовщик посіла друге місце:

«Я маю маленького сина і ці змагання для мене - перші після 5-річної перерви. Мій особистий результат, 2 місце - це хороший результат. Дівчата-учасниці сьогоднішніх змагань в переважній більшості - молоді мами, і зараз ми активно готуємося до світових змагань, для нас важко розлучатися з дітками, але ми віримо, що покажемо гарні результати на благо нашої неньки України» - розповіла Василина Вітовщик.

Після змагань організатори відзначили переможців кубками, медалями та грошовими призами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Командир окремого загону луцького батальйону отримав «Срібний хрест» від Залужного
Наступна новина Волинянин – у фіналі нацвідбору Дитячого Євробачення
Останні новини
Схожі новини