У Луцьку знайшли поклади унікальної корисної копалини*

У Луцьку знайшли поклади унікальної корисної копалини*
Загадкова вежа, зафіксована на фото в районі вулиці Львівської

На околиці Луцька, в районі вулиці Ківерцівської, знайшли поклади рідкісної корисної копалини.

Про це повідомляють джерела у Державній службі геології і надр.

«Поклади насправді унікальні. За хімічними характеристиками вони абсолютно ідентичні сировині, з якої робиться певний харчовий продукт», – повідомило джерело, заявивши, що наразі це вся доступна йому інформація.

Зацікавившись цим, ми попросили прокоментувати таке повідомлення експерта з геонадр, керівника Волинського інституту корисних копалин Павла Лучанова. Фахівець вважає, що цією корисною копалиною може бути… пивний солод.

«Ще з літописів відомі факти, що на околицях Луцька особливо рясно плодоносив ячмінь. Існують теорії, які свідчать: причиною цього є поклади солоду, який, залягаючи на глибині кількасот метрів, насичує ґрунт речовинами, що сприяють росту ячменю. Хоча переконливих фактів виявлення цих покладів досі не траплялося”, – каже Павло Лучанов.

Дійсно, репортер нашого видання зафіксував дивну вежу, яка днями з'явилася в районі вулиці Ківерцівської (див. фото). Скидається на те, що тут уже запустили видобувний процес. Характер вежі наштовхує на думку, що з-під землі качають саме рідину, а не, приміром, видобувають тверду руду, що непрямо підтверджує припущення експерта.

Підступи до вежі перегороджує масивний паркан і ворота з охороною. Охоронець заборонив знімати репортеру об’єкт, пояснивши: «Вибачте, але наразі триває процес налагодження виробництва. До повного завершення цього процесу нам заборонено будь-що коментувати – інструкція».

Цікаво, що в описі трапези знаменитого З'їзду європейських монархів, що відбувся у Луцьку у 1429 році у Луцьку, є згадка про не до кінця зрозумілий «земний квас». Його згадує у своєму дослідженні польський історик Вацлав Понітовський:

«Гості в очікуванні високих перемовин не нудьгували. Бенкети накривали постійно, благородні бої влаштовували, звіра в лісах полювали. Трапезничали знатно: щодня їм подавали 700 бочок меду, вина, мальвазії, земного квасу, який особливо смакував королю римському і угорському Зиґмунту, а також королю польському Владиславу. Гості з'їли 700 волів, 1400 баранів, сотні лосів, диких кабанів, а також інші страви”, – пише історик.

Раніше дослідники припускали, що «земним» загадковий напій називали тому, що він зберішався у підземеллях. Втім, у світлі нової інформації розгадка цієї історично-гастрономічної таємниці може бути набагато сенсаційнішою...

Наше видання стежитиме за появою загадкового видобувного підприєства на Ківерцівській і повідомлятиме нові факти читачам.

*Матеріал є елементом рекламної кампанії бренду Luchan і тому може містити інформацію художнього змісту.  Стежте за подальшими публікаціями на нашому сайті ;)

Стежте за брендом Luchan в соцмережах та підписуйтесь на сторінки в Facebook та Instagram

#лучан #пиво #пиволучан #броварня #пивзавод #луцькепиво 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Польщі оновили правила в’їзду для українців. Кого пустять без обсервації?
Наступна новина ПЛР-лабораторія при Волинській обллікарні запрацює до кінця тижня, – управління охорони здоров’я
Останні новини
Схожі новини