У Луцьку з’явилась концепція розвитку велоінфраструктури. Що там є

У Луцьку з’явилась концепція розвитку велоінфраструктури. Що там є
Фото ілюстративне

У Луцьку з’явилась концепція розвитку велосипедної інфраструктури на 2021-2030 роки. Документ передбачає створення велодоріжок, парковок і пунктів прокату.

Про це стало відомо у п’ятницю, 30 липня, під час сесії Луцької міської ради.

Згідно з документом, Луцьк є центральним об’єктом для розвитку велоінфраструктури. 35 же приєднаних сіл розглядаються для створення рекреаційних і туристичних маршрутів.

Основні кроки концепції:

  • розробка схеми велосипедних шляхів,
  • детального плану облаштування велосипедної інфраструктури,
  • з’єднання велосипедними маршрутами усіх мікрорайонів міста,
  • інтеграція інфраструктури велосипедного та інших видів легкого персонального транспорту з інфраструктурою громадського транспорту.

Окрім цього, концепція передбачає створення 5-6 пунктів прокату на залізничному вокзалі, автостанції №1, центрі міста, парку 900-річчя Луцька, а також мережі пунктів короткотривалої оренди велосипедів й іншого легкого персонального транспорту (електросамокати, гіроскутери тощо). Таких пунктів повинно бути 30-35.

Автори концепції хочуть, щоб до 2030 року велосипедами та іншими видами легкого транспорту користувались 10-15% пасажирів громадського транспорту (зараз 1-2%). Хочуть також призначити координатора з питань розвитку велосипедної інфраструктури (це може бути радник міського голови).

Читати також: Це учасники велопробігу для незрячих. Як і нащо вони це роблять


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Товій Рівець став почесним громадянином Луцька
Наступна новина «Із розумінням», - луцькі свободівці про знесення постамента до пам’ятника Бандері
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні