«У Львові оперує робот». Лікар з Волині розповів про унікальну операцію

«У Львові оперує робот». Лікар з Волині розповів про унікальну операцію

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова, якою керує відомий лікар з Волині Олег Самчук, уперше провів операцію робот. 

Про це Олег Самчук розповів на своїй сторінці у фейсбуці.

«Сьогодні з допомогою робота-хірурга Da Vinci в нашій лікарні ліквідовано грижу діафрагми. І це - фантастика! Все зроблено без жодного розрізу, лише через проколи», – розповідає лікар.

Пацієнтом робота-хірурга став 50-річний житель Бродів. Він звернувся у лікарню із підозрою на кишково-шлункову кровотечу. Обстеження показало завеликий отвір між черевною і грудною порожнинами. Частина шлунку змістилася в грудну клітину.

«Хірург під час втручання був за кілька метрів від пацієнта. Завдяки камері, яка транслювала зображення, і чотирьом “рукам” робота, якими лікар керував на відстані, той бездоганно усунув проблему, зробивши навіть пластику. Пацієнт уже в свідомості. Все минуло добре. У Львові оперує робот! Це наша нова реальність! Пишаюся командою. Ви - молодці!», – зазначає Олег Самчук.

 

Читайте також: «Першою погодилася дружина, вагітна їхнім первістком». Історії донорів від волинянина Олега Самчука


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, де зберігають новорічні прикраси для луцьких ялинок
Наступна новина З фонду боротьби з коронавірусом вже витратили 45 млрд гривень
Останні новини
Схожі новини