«Першою погодилася дружина, вагітна їхнім первістком». Історії донорів від волинянина Олега Самчука

«Першою погодилася дружина, вагітна їхнім первістком». Історії донорів від волинянина Олега Самчука

За одну ніч з 20 на 21 листопада у Львівській лікарні швидкої допомоги, яку очолює  колишній керівник Ковельського МТМО на Волині Олег Самчук пересадили серце і дві нирки.

Неймовірні історії донорів він розповів у Фейсбуці.

«Три людини отримали свій шанс! Не за кордоном, а в Україні. У Львові.

Донор - молодий чоловік, 28 років. Інсульт. Ми тиждень боролися за нього, але, на жаль, його мозок помер. Після того, як консиліум лікарів це підтвердив, рідні погодилися на донорство.Це були мама, сестра і вагітна їхнім первістком дружина. Вона першою без зайвих розмов погодилася підписати документи. Їй було важливо, щоб серце її покійного чоловіка продовжило битися. Його отримав 36-річний житель Костянтинівки. Тато двох дітей. Власне серце у нього було збільшене в чотири рази! Це наслідок перенесеного у дитинстві грипу з ускладненням.

Операція тривала від опівночі до сьомої ранку. Зараз пацієнт уже у відділенні інтенсивної терапії. Поки все під контролем.

Щодо нирок: одну отримав 51-річний львів'янин, який десять років мав хронічну хворобу нирок і останні два був на діалізі, іншу - киянин. 2012 року йому уже пересаджували нирку в Білорусі, але вона втратила свої функції і від березня він був на замісній нирковій терапії.

Обидві операції минули добре, нирки працюють».

Нагадаємо, Центр трансплантології, що відкрився у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова, очолює Максим Овечко, який до цього керував відділенням трансплантології у Ковельському МТМО.

 *  *  *

Олег Самчук подякував за співпрацю директорові Інституту серця МОЗ Борисові Тодурову, адже щоб ця трансплантація відбулася, він з Маріуполя добирався до Львова гелікоптером і літаком.

«Та особлива і найбільша подяка - родині донора. Ми глибоко співчуваємо вашій втраті і сподіваємося, що розуміння того, що три людини продовжать жити завдяки вашому непростому рішенню, хоча б трішки применшить біль.  Світла пам'ять донору. Міцного здоров'я реципієнтам!» - пише лікар.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Мріяла прожити хоча б 5 років, а живу вже більше 20». Історії волинян з донорськими органами

Як пересаджують серце


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми втрачаємо мільйони доларів, стоячи в чергах на кордоні», - Петро Пилипюк
Наступна новина Хто прийшов уночі на Майдан 7 років тому в Луцьку. П’ять промовистих фото
Останні новини
Схожі новини