У мешканки Володимира запідозрили коронавірус. У місті дезінфікують під'їзди, ринок, маршрутки

У мешканки Володимира запідозрили коронавірус. У місті дезінфікують під'їзди, ринок, маршрутки

До Волинської обласної інфекційної лікарні госпіталізували жінку 1970 року народження із підозрою на коронавірус. Перед цим мешканка Володимира-Волинського повернулася з Польщі. Медики, до яких вона звернулася, запідозрили пневмонію.

Наявність коронавірусної інфекції поки не підтверджена, повідомляє БУГ.

Приїхала з Польщі і захворіла

За словами головної лікарки Володимир-Волинського центру первинної медичної допомоги Катерини Чубок, 13 березня о 17:45 на прийом до чергового сімейного лікаря звернулася жінка, мешканка Володимира-Волинського.

«Жінка прибула з-за кордону, а саме з Польщі. Ми запідозрили цю інфекцію, проте офіційного підтвердження наявності коронавірусу в цієї пацієнтки ми не маємо», – сказала Чубок.

Жінку екстреною медичною допомогою скерували в Луцьк до інфекційної лікарні.

«Аналізи, які могли би спростувати або підтвердити цей діагноз, будуть орієнтовно через днів 5-6. Приїдуть з Києва. Особи, які були в контакті з пацієнткою, моніторяться нашими сімейними лікарями. Поки що приводу для занепокоєння немає», – сказала Катерина Чубок.

Який стан хворої

Як розповіла медична директорка Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба, стан жінки станом на 9:00 ранку 15 березня – середньої важкості. Її ізолювали, позаяк були підстави обстежити. Наразі із нею працюють епідеміологи, медики інфекційної лікарні у відповідному режимі, повідомляє ІА Конкурент

Нагадаємо, на Волині це вже не перша підозра на коронавірус. 11 березня стало відомо, що у Луцьку ізолювали жінку, яка звернулися до лікарів по медичну допомогу після повернення з Італії. Однак коронавірусна інфекція COVID-19 у неї не підтвердилася.

Що робиться у місті

Увечері 14 березня у Володимирі-Волинському, згідно з рішеннями міськвиконкому про введення додаткових попереджувальних заходів проти коронавірусу, провели дезінфекцію під’їздів багатоповерхівок, ринку, міських маршруток та міжміських автобусів, приміщень залізничного вокзалу та автостанції.

Подібні заходи заплановано проводити у місті протягом тижня.

У роботі задіяні працівники управляючої компанії, ветеринарної лікарні, поліція, Держпродслужба, працівники управління ЖКГ та інші.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна закриває на кордоні 107 пунктів пропуску. Які з них на Волині
Наступна новина В Україні через коронавірус хочуть закрити кафе і ресторани
Останні новини
Схожі новини