Відключення водоканалу від світла прокоментувати у Луцькраді

Відключення водоканалу від світла прокоментувати у Луцькраді
Джерело фото: сайт КП «Луцькводоканал»

«Волиньобленерго» не має права відключати «Луцькводоканал» від електроенергії через борги – вважає заступник міського голови Григорій Недопад.

Про це він заявив у п’ятницю, 26 жовтня у коментарі «Першому».

Нагадаємо, «Луцькводоканал» заборгував за останні півроку 13, 3 мільйона гривень за електроенергію. Через це у ПрАТ «Волиньобленерго» заявили, що розпочнуть поетапно відключати підприємству електропостачання. Це відповідно призведе до припинення водопостачання.

«Луцькводоканал» оскільки є монополістом на ринку питної води і водовідведення у Луцьку, підпадає під дію закону «Про питну воду», згідно з яким відключити водоканал нереально. Можна вжити якісь міри: відключити певну свердловину, зменшити потужність трубопроводу… Я думаю, що на лучанах це не відобразиться», – сказав він.

Григорій Недопад також повідомив, що міська рада поки що не планує виділяти жодних коштів, щоб допомогти «Луцькводоканалу».

«Комунальне підприємство було створене для того, щоб заробляти. Ми розуміємо, що є проблема з різницею в тарифі, яку держава не відшкодовує поки що.

КП тільки у вересні погодило тариф на 2018 рік, дев’ять місяців воно працювало фактично у збиток. Ті суми, які виставляли за водопостачання і водовідведення, були неактуальними, оскільки зросла і вартість за енергоносії, і мінімальна заробітна плата – основні складові тарифу», – розповів посадовець.

Він додав, що міська рада веде перемовини із керівництвом «Волиньобленерго», щоб врегулювати ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор «Луцькводоканал» прокоментував загрозу відключення електрики


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що зміниться зі скасуванням прописки в Україні
Наступна новина З понеділка на Волині буде рекордно тепло. ПРОГНОЗ
Останні новини
Схожі новини