У мистецьких школах Луцька підвищили плату за навчання

У мистецьких школах Луцька підвищили плату за навчання

У Луцьку підвищили плату за навчання у мистецьких школах Луцької територіальної громади.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету міської ради 20 жовтня, пише ІА «Волинські Новини».

На розгляд членів виконкому винесли питання про плату за навчання у мистецьких школах. Як ідеться в пояснювальній записці, через збільшення мінімальної заробітної плати, рівня інфляції, споживчих цін виникла потреба перегляду розміру оплати за навчання у мистецьких школах Луцької міської територіальної громади.

Окрім того, необхідно також уніфікувати перелік пільг при сплаті за навчання для категорій населення, яким законодавство гарантує такі пільги, та порядок використання коштів для усіх мистецьких навчальних закладів об’єднаної громади, встановивши, що усі надходження будуть спрямовані у фонд розвитку шкіл.

Члени виконкому з 1 січня наступного року встановили новий розмір щомісячної плати за навчання у мистецьких школах Луцької міської територіальної громади.

 

Від плати за навчання у мистецьких школах звільнили:

- дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування;

- дітей учасників бойових дій, бійців-добровольців, осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС, а також дітей загиблих (померлих) ветеранів війни (в т.ч. статус яких не встановлений) та померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС (на підставі відповідних посвідчень та довідок).

Для дітей, обоє батьків яких є особами з інвалідністю І групи, встановили плату у розмірі 50 відсотків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській ОДА розповіли про правила міжобласних перевезень з 21 жовтня
Наступна новина В Україні – понад 22 тисячі нових хворих на ковід
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні