У Волинській ОДА розповіли про правила міжобласних перевезень з 21 жовтня

У Волинській ОДА розповіли про правила міжобласних перевезень з 21 жовтня

В Україні від завтра, 21 жовтня, почнуть діяти нові правила перевезень між областями.

ІА ВолиньPost поцікавилося, як ці правила міжрегіональних перевезень впроваджуватимуть на Волині.

Зокрема, буде заборонене здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні без наявності у всіх пасажирів, крім осіб до 18 років:

- негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до дня поїздки;
- або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;
- або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини;
- або міжнародного, внутрішнього сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка «Дія».

У коментарі виданню заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук запевнила, що жоден квиток у іншу область не буде проданий людині, яка не має відповідного документу, що підтверджує отримання щонайменше однієї дози вакцини або негативного ПЛР-тесту чи експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2.

Читайте також: «Епіцентр», драмтеатр, пошта. Де розгорнуть нові вакцинальні пункти на Волині

За словами посадовиці, аби купити квиток на автобус чи поїзд, треба буде показати відповідні документи на касі. Якщо ж люди підсідатимуть у транспорт не на автостанціях, то відповідальність за перевірку цих документів – на водіях транспортних засобів.

«Перевірка перевезень – у компетенції поліції», - додала Людмила Тимощук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обрали почесного громадянина Луцького району
Наступна новина У мистецьких школах Луцька підвищили плату за навчання
Останні новини
Схожі новини