У місті на Волині облаштовують укриття в дитсадках, які працюватимуть влітку. ВІДЕО

У місті на Волині облаштовують укриття в дитсадках, які працюватимуть влітку. ВІДЕО

У Ковелі планують відновити роботу кількох дитсадків. Адже від батьків є чимало звернень, і на літо потреба лишається актуальною. Утім, реалії сьогодення вимагають, щоб у дошкільних закладах обов’язково були укриття. 

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Десь підбілити, десь підфарбувати. У ковельських садочках робота кипить наповну. Адже планують влітку відкрити чергові заклади дошкільної освіти. На це, кажуть місцеві урядники, було чимало запитів від батьків. Тож на прохання відгукнулися, і тепер головне – підготувати усе відповідно до умов воєнного стану.

«Найважливіше – це безпека. Тому працівники нашого ЖЕКУ працюють над облаштуванням укриттів. Треба зробити, щоб вони були і безпечними, і комфортними для перебування дітей», – каже заступниця міського голови Наталія Маленицька.

Раніше підвали використовували для зберігання усього, що, як то кажуть, муляло очі. Тож найперше їх очистили від непотребу і винесли зайві речі.

«Зробили нормальну вентиляцію підвальних приміщень… Провели косметичний ремонт, де підфарбували, де підбілили», – розповідає заступник міського голови Віктор Жигаревич.

Працівниці садочків діляться: роботи непочатий край, адже ніхто й не думав, що підвали колись згодяться для таких потреб. Утім, для діток стараються, як можуть. Усередині – вже чисте, просторе приміщення.

Планують також поштукатурити стіни, аби згодом частину з них можна було розфарбувати або ж для затишку почепити дитячі малюнки. Усе для того, щоб перебування в укритті не лякало діток.

«Там столи не виносили, тому що в кожному куточку десь будуть займатися діти. Вони не просто тут будуть сидіти, хочемо налаштувати якийсь процес, щоб можна було десь трошки погратися, чимось задіяти дітей, зробити їм затишок», – озвучує плани працівниця дитсадка.

Окремо проведуть і бесіди з батьками, які планують водити дітей в дитсадки.

Належні укриття облаштують в усіх ковельських садочках, які працюватимуть влітку.

Читайте також: У Луцьку McDonald's не працюватиме до завершення бойових дій


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Недопада обрали керівником НОК України на Волині
Наступна новина На Волині ще одна парафія перейшла до ПЦУ
Останні новини
Схожі новини