У місті на Волині відкрили сквер на честь загиблого кіборга Вячеслава Зенца

У місті на Волині відкрили сквер на честь загиблого кіборга Вячеслава Зенца

У Рожищі відкрили сквер на честь Вячеслава Зенца — місцевого жителя, який загинув 25 лютого 2023 року під час бойових дій на Харківщині.

Сквер облаштував товариш загиблого бійця Сергій Новосад. Суспільному чоловік розповів, рослини і камінь для облаштування обирав не випадково: "Для вічної пам'яті герою посаджене дерево, яке буде 300 років рости, камінь, який буде вічно тут лежати і зроблений для нього меморіальний знак. Кожен може прийти сюди".

Сквер Сергій Новосад заклав на узбіччі перехрестя зі жвавим рухом, біля скульптури "Паровоз". Каже, що орієнтовно місяць тому купив та висадив тут чотири дорослих дерева, кущі та квіти.

Береза, горобина, кизил та залізне дерево, зі слів чоловіка, символізують самого загиблого воїна та його родину.

Прийшли покласти квіти до меморіальної дошки рідні, друзі та знайомі Вячеслава Зенца. Як розповіла вдова загиблого Наталія Зенц, на місці цього скверу чоловік за життя любив пити каву з друзями.

"Мого чоловіка в місті Рожище любили всі. Любили, поважали, в нього було багато друзів, він був в мене такий комунікабельний", — каже вдова.

Анатолій Репш — побратим загиблого, який виносив тіло В'ячеслава Зенца із поля бою. Каже, що у місце розташування їхнього підрозділу російські військові влучили із танка.

"До останньої секунди ніхто не вірив, що Зенц загинув. Не може бути, Зенц не міг загинути, він був такий безстрашний, він брався за найскладніші завдання, виходив звідти без єдиної царапинки", — пригадує побратим.

Зі слів Анатолія Репша, Вячеслав мав бойовий досвід із 2014-го року. "Кіборг" боронив Донецький аеропорт, пройшов найгарячіші точки. У перші дні повномасштабної війни повернувся з-за кордону, де працював, та знову пішов добровольцем.

Влітку на честь В'ячеслава Зенца перейменували вулицю, де він проживав із дитинства з батьками та двома братами, а пізніше зі своєю сім'єю.

"Хочу подякувати сусідам, що вони швиденько все організували, зібрали підписи і вулиця в честь мого тата, я цим пишаюся. Я задоволена, що в мене тато Герой України і я його донька", — каже донька Вячеслава Ельвіра Зенц.

У квітні 2023-го рідні рожищанина розмістили на сайті президента петицію про присвоєння батькові звання "Героя України". Необхідної кількості голосів вона не набрала.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку молоковоз протаранив фуру. ФОТО
Наступна новина На волинській трасі три автомобілі переїхали лося
Останні новини
Схожі новини