У місті на Волині зросла вартість води

У місті на Волині зросла вартість води

У Нововолинську скорегували тарифи на воду, тож містянам доведеться платити більше. 

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради 17-го жовтня, – пише БУГ

Діючі тарифи на воду не дозволять підприємству «Новолинськводоканал» дотримуватися законодавчих актів у сфері оплати праці, вчасно розраховуватись з бюджетом по податкових зобов’язаннях та одночасно забезпечувати місто якісними та у повному обсязі послугами з централізованого водопостачання та водовідведення. 

Головуючий на засіданні заступник міського голови Андрій Сторонський зазначив, що у порівнянні з іншими містами області Нововолинськ має третє місце по тарифах на воду: найвищі – в Ковелі, далі – у Володимирі-Волинському.

«На сьогоднішній день наші комунальні підприємства, зокрема «Новолинськводоканал», має великі борги за світло. Вкотре «Волиньобленерго» погрожує відключити підприємство від електроенергії. Разом з тим, зростає мінімальна заробітна плата і щоб відкоригувати тарифи потрібно підняти вартість», – зазначає Сторонський.

Згідно поданих розрахунків, скореговані тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення зростуть на 14,4 % або 2,32 грн., вартість метра кубічного води та стоків разом – 18,44 грн. з ПДВ в т. ч.

– централізоване водопостачання – 8,46 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
– централізоване водовідведення – 9,98 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

Тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) зростуть на 14,3% або 2,40 грн. вартість становитиме 19,20 грн./куб. м. з ПДВ , в т. ч.

– централізоване постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) – 8,81 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
– централізоване водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) – 10,39 грн. за 1 м. куб. з ПДВ.

Член виконкому, секретар Благодатної селищної ради Наталія Лобойко, поцікавилася чи буде поряд з підвищенням тарифів покращуватися якість води.

«Тариф коригується зі зростанням податків, заробітної плати, тарифів на електроенергію. Ми не говоримо про рентабельність. Якість води покращиться, коли зроблять всі заходи по кредиту щодо модернізації», – відповів заступник міського голови Олександр Громик.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5 гривень із попкорну: розважальний центр долучився до допомоги онкохворій лучанці
Наступна новина Майже 3500 мобільних телефонів, які незаконно перевозили через Ягодин, «назвали» дитячими іграшками
Останні новини
Схожі новини