У Московському патріархаті заявили, що на Волині прихильники ПЦУ зрізали замки та захопили храм

У Московському патріархаті заявили, що на Волині прихильники ПЦУ зрізали замки та захопили храм
Храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці у селі Берестяне

У УПЦ МП заявили, що на Волині у селі Берестяне Ківерцівського району прихильники нової церкви на чолі з сільським старостою Василем Гусаком зрізали замки на дверях місцевого храму.

Зазначають, що подія трапилась  5 лютого, – повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Нагадаємо, у селі Берестяне Ківерцівського району відбулись збори церковної громади, на яких прихожани вирішували, чи переходити в ПЦУ.

«Попередньо настоятеля храму протоієрея Василя Щура змушували переходити до ПЦУ та поставили ультиматум: якщо священик не погодиться, храм буде захоплений», – йдеться у повідомленні.

«В суботу, 3 лютого, до нашого вечірнього богослужіння вже підійшли представники Київського патріархату, прихильники переходу до ПЦУ, мене вмовляли, що у мене тут сім’я, діти, щоб я переходив. Потім храм опечатали правоохоронці та сільський староста, мені дали час до вівторка, щоб я пішов з УПЦ», – розповів отець Василь.

«Попередньо в Берестяному збирали підписи серед жителів за переведення релігійної громади до нової конфесії, а потім влаштували збори територіальної громади, на яких жителі села голосували за зміну юрисдикції. Думка релігійної громади та настоятеля при цьому не враховувалась, у почерговому використанні храму їм відмовили», – зазначають в УПЦ МП.

«Зі слів протоієрея Василя, відомо, що в список «виборців» були внесені люди, яких він за понад 20 років взагалі не бачив у храмі або бачив кілька разів на Пасху чи Різдво. Всього за «перехід» підписались понад 400, однак громада УПЦ також зібрала підписи – до 80-ти мешканців підтримали збереження юрисдикції. Зараз ці люди разом зі священиком будуть шукати інше приміщення для звершення Богослужінь, оскільки на доступ до церковної хати також не розраховують», – йдеться у повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина СБУ вилучила найбільшу в історії України партію метадону. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Савченко відмовили в реєстрації кандидатом в президенти
Останні новини
Схожі новини