У МОЗ повідомили, за яких умов Україна повернеться до жорсткого карантину

У МОЗ повідомили, за яких умов Україна повернеться до жорсткого карантину
Фото ілюстративне

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов допустив введення жорсткого карантину, якщо щодня в Україні будуть фіксувати до 20 тисяч випадків зараження коронавірусом за добу, а заповнюваність ліжок, враховуючи і ті, які будуть у мобільних госпіталях, становитиме 100%.

Про це Степанов сказав в ефірі телеканалу «1+1», повідомляє 5 канал.

За словами Степанова, карантин передбачатиме жорсткі обмеження на переміщення, а також закриття барів, готелів, кінотеатрів, спортзалів і центрів дозвілля.

Міністр підкреслив, що такого сценарію краще уникнути, адже ситуація стане дійсно критичною.

«Щоб цього не допустити, потрібно просто дотримуватися правил. Ми чітко розрахували, за яких обставин у нас буде колапс системи», – зазначив Степанов.

Нагадаємо, з 2 листопада в Україні почав діяти новий поділ на зони карантину. У червону зону карантину потрапили 11 обласних центрів, Київ залишився в помаранчевій зоні.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, до кінця року в Україні щодня фіксуватимуть 7-9 тисяч нових випадків зараження коронавірусом.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вийшов новий наклад книги про Стуса, яку хотів заборонити Медведчук
Наступна новина Новообрані депутати Луцькради: хто переміг у терокругах, а хто пройшов за єдиним списком
Останні новини
Схожі новини