У МОЗ розповіли, чи дозволені партнерські пологи під час пандемії

У МОЗ розповіли, чи дозволені партнерські пологи під час пандемії
Фото ілюстративне

В Україні немає заборон стовоно партнерських пологів через пандемію коронавірусної інфекції, як в багатьох країнах. Однак для цього потрібно зробити тест на антиген до "ковіду".

Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов. Міністр зауважив, що при доступі до відповідного медичного закладу треба зробити тест на антиген до коронавірусу, пише 24 канал.

Ніяких обмежень не було встановлено в нашій державі. Єдина річ, яка існувала, – при доступі до відповідної установи охорони здоров'я треба було зробити тест,
– заявив глава МОЗ.

За його словами, швидкі тести на антиген роблять за 15 хвилин.

"Всі ці тести куплені за державний рахунок, майже 6 мільйонів тестів, які розподілені по лікарнях, в пологові будинки саме для проведення таких речей", – додав він.

Також зовсім скоро МОЗ додатково дасть відповідне роз'яснення і переглянуть те, яким чином нормативно зобов'язати, щоб не було таких речей щодо скасування партнерських пологів.

До слова, дитина може отримувати тимчасовий захист від COVID-19 від матері, якщо з моменту появи у неї антитіл до пологів пройшло достатньо часу. Крім того, імовірність передачі антитіл не була пов'язана з тяжкістю перенесеної ними інфекції.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку презентували історичну книгу про Волинь
Наступна новина Людмила Тимощук – нова «відповідальна за боротьбу» з коронавірусом на Волині
Останні новини
Схожі новини