У МОЗ розповіли, за яких умов регіони можуть потрапити у «червону» зону

У МОЗ розповіли, за яких умов регіони можуть потрапити у «червону» зону

Міністерство охорони здоров'я хоче повернути в Україні адаптивний карантин, за яким регіони розподіляли на зони за рівнем поширення коронавірусу. У відомстві пояснили, за яких умов у регіоні можуть посилити обмеження.

Про це під час виступу в парламенті розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише Громадське.

Україну поділятимуть на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, де «зелена» — із найменшим рівнем поширення вірусу, а «червона» — із найбільшим.

Уводити «червоний» рівень небезпеки Степанов обіцяє в разі збільшення навантаження на медичну систему. А саме: якщо ліжка з киснем у лікарнях будуть заповнені на 65% або буде зростання на понад 50% кількості госпіталізованих упродовж 7 днів.

За таких умов комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) вводитиме в регіоні посилений карантин до стабілізації ситуації, каже міністр.

Степанов говорить, що наразі в Україні є 66 848 ліжок для пацієнтів із COVID-19, із них понад 56 тисяч забезпечені киснем.

До слова, з 25 січня Україна перейшла у «помаранчеву» зону карантину, яка була до локдауну. Втім, у МОЗ заявляють, що невдовзі Україна перейде до адаптивного карантину.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Підгайцівській сільраді та будинку місцевого скандального підприємця – обшуки
Наступна новина Щоб розширити проспект Волі, треба зрізати 500 дерев. Ми цього робити не будемо, - Ігор Поліщук
Останні новини
Схожі новини