У Нововолинську жінка створила зону відпочинку біля під’їзду замість сміттєзвалища

У Нововолинську жінка створила зону відпочинку біля під’їзду замість сміттєзвалища

Посеред багатоповерхівок 15-го мікрорайону у Нововолинську квітне садочок, якій створила мешканка одного з будинків. Така зелена зона полюбилась усім сусідам, сюди зранку приходять попити каву та поспілкуватись про буденні клопоти.

БУГ навідався до Галини Сергійчук, аби дізнатись та розповісти читачам про ідею осучаснення прибудинкових територій. Як розповідає жінка, краще виходити на терасу свого будинку та бачити цвітучий садок, аніж занедбану територію, будівельне сміття та городи.

При вході до мальовничої зони мештають коти. Господарі облаштували їм відповідні будиночки, адже чотирилапі особливо полюбляють гуляти на доглянутому газоні та бавитись з гостями. Оселились тут також їжачки.

Галина зазначила, що до епідемії та війни працювала у сфері туризму, у різних країнах світу її надихнула така ідея оформлення прибудинкової території. З того часу, спільно з чоловіком Богданом Холубіком, почали працювати над власним «проєктом» європейського двору.

Усе почалось з прибирання території, опісля подружжя засіяло газон. Зараз же тут ростуть чимало рідкісних дерев та квітів, господарі доповнюють їх красу різними декораціями. На подвір’ї встановили альтанку, де сусіди мають змогу відпочити – почитати улюблену книгу, попити чай та насолодитись атмосферою навколо.

Мешканці будинку на свята організовують посиденьки та різноманітні заходи, на Новий рік – прикрашаюсь ялинки ліхтарями та іграшками. У дружньому колі бесідують про майбутні задуми щодо вдосконалення території.

Жінка додає, що Богдан вирішив все ж виділити ділянку для городу. Проте навколо нього росте садочок з яблунями та ялинами.

Подружжя у майбутньому планує ще засадити тут лавандову алею, уже озвучили ідею та домовились з сусідами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині невідомі хотіли переправити до сусідньої держави 3 тисячі пачок безакцизних сигарет
Наступна новина На Волині за хабар судитимуть колишнього посадовця Ковельської РДА
Останні новини
Схожі новини