У нововолинській лікарні встановили кисневу станцію

У нововолинській лікарні встановили кисневу станцію

У п’ятницю, 19 серпня, у Нововолинській центральній міській лікарні відкрили кисневу станцію, яка вироблятиме кисень з повітря.

Про це інформує Нововолинська міська рада.

Тепер у Нововолинській ЦМЛ є три альтернативні джерела постачання кисню: станція, яка вироблятиме кисень з повітря, кріогенний кисневий газифікатор та рампа з кисневими балонами.

Загалом тут встановили 200 кисневих точок із можливістю оперативно розгорнути ще 100. А це найбільша кількість серед усіх лікарень Волині.

Облаштувати три джерела кисню коштувало 8,6 млн грн. Це кошти лікарні, громади та державна субвенція. Власні джерела киснепостачання – це суттєва економія для бюджету медзакладу, адже більше не доведеться привозити кисень у балонах.

До того ж кисень потрібен не лише пацієнтам із коронавірусом, а й з інсультами, інфарктами та багатьма іншими захворюваннями. Три джерела киснепостачання – це новий рівень надання якісних медичних послуг.

Читайте також: «Лікарі без кордонів» евакуювали на Волинь людей із зони бойових дій


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Частина Луцька лишиться без гарячої води
Наступна новина «Потрібно обійняти і вислухати»: про роботу пункту допомоги на Волині
Останні новини
Схожі новини