У Нововолинську дітям без щеплень заборонять приходити у школу та садочок

У Нововолинську дітям без щеплень заборонять приходити у школу та садочок
Фото ілюстративне

У Нововолинську вже з 11 березня не щеплених від кору дітей не допускатимуть до навчання у школах та відвідування дитячих садків.

Таке рішення прийняла міська комісія техногенно-економічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася під керівництвом заступника міського голови Володимира Рожелюка, – повідомляє Нововолинськ.com.ua

Насамперед, члени комісії заслухали завідувача Нововолинського Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольгу Попіку та завідувача  Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Наталію Мариніну щодо стану епідситуації з кором та ГРВІ у місті.

За їх словами, стан охоплення щепленнями проти кору школярів викликає занепокоєння. Адже, незважаючи на ускладнення епідемічної ситуації в області, вакцинуватись нововолинці не дуже поспішають.

Зокрема, Наталія Мариніна зауважила, якщо кількість захворілих на грип та ГРВІ зменшується, то на кір, навпаки, збільшується.  З початку 2019-го у місті зареєстровано 25 випадків захворювання на кір. З них 15 дітей і 10 дорослих.

Оскільки ліків від кору немає, то єдиний шанс врятуватись від небезпечної хвороби – вакцинація.

За підсумками наради, члени комісії прийняли рішення встановити реальну кількість нещеплених учнів або вакцинованих з порушеннями календаря щеплень, в тому числі – за медичними протипоказаннями в освітніх закладах Нововолинська, забезпечити виконання санітарного законодавства щодо обмеження відвідування закладів освіти дітьми, які невакциновані, з 11 березня.

Начальник управління освіти Ольга Лакиш пояснила, що про порушення норми Конституції України, згідно якої кожній дитині гарантується право на освіту не йдеться. Оскільки діти, які не матимуть усіх необхідних щеплень, не будуть відстороненні від процесу навчання, а переведені на дистанційний процес набуття знань.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Злість Покровського, демарш Чурікова, «справа» Савченка. ЩОЗАТИЖДЕНЬ
Наступна новина Юлія Батенкова-Бауман з Волині виборола «срібло» на чемпіонаті світу
Останні новини
Схожі новини