У Нововолинську дітям дозволили не проходити медогляд перед школою

У Нововолинську дітям дозволили не проходити медогляд перед школою
Фото ілюстративне

У Нововолинську діти зможуть піти до школи без довідок про медогляд, який раніше традиційно проходили перед початком навчального року.

Управління освіти Нововолинської міськради не вимагатиме проведення обов’язкових профілактичних медоглядів для школярів і дозволяє розпочати новий навчальний рік без здачі довідок форми 086. Про це стало відомо 6 серпня під час наради у міськраді, повідомляє БУГ.

За словами начальниці управління освіти Ольги Лакиш, це зроблено для того, щоб не підвищувати ризики інфікування та передачі інфекції коронавірусу.

За кожним навчальним закладом буде закріплений свій сімейний лікар, який у якийсь день вересня прийде і зробить первинний огляд дітей.

«Уже 50% школярів медогляд пройшли, окрім тих лікарів-спеціалістів, які є лише в лікарні, наприклад, ендокринолог чи гінеколог. Бо центральна міська лікарня наразі не проводить оглядів, лише в екстрених випадках», – зазначила Ольга Лакиш.

Вона наголосила, що для педагогів залишається обов’язковою вакцинація.

Аби не порушувати карантинних вимог і зробити щеплення в безпечних умовах, планують виділити окремий кабінет в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що діти мають пройти обстеження у певних лікарів перед початком навчального року, зокрема отримати довідку про пробу Руф'є.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні – майже 1,5 тисячі нових хворих на коронавірус
Наступна новина 10 років - надійний партнер: «Алкан» – будівельна компанія, якій варто довіряти
Останні новини
Схожі новини