У Нововолинську волонтери шиють теплий одяг для військових

У Нововолинську волонтери шиють теплий одяг для військових

Підприємиця Оксана Станицька співпрацює із волонтерами Нововолинська з 2014 року. Нині відгукнулась на їхню пропозицію та надала цех для пошиття теплого одягу військовим.

Про це пише Суспільне.

До роботи залучила 15 своїх працівниць, які працюють на волонтерських засадах, розповіла  жінка. З її слів, у цеху виконують як індивідуальні замовлення військових, так і замовлення для підрозділів. Нині шиють партію одягу – 101 комплект. До нього належать теплі шапки, куртки, бафи та балаклави.

«Розкроювати комплекти військового одягу допомагають працівниці Нововолинської швейної фабрики, у них великий закрійний цех, а ми усе зшиваємо», – каже Оксана Станицька.

Оксана Станицька

Тканину фліс для потреб військових запропонували придбати партнери з-за кордону, говорить волонтер Олександр Вербинський. Додає, що спочатку привезли три рулони тканини, на 120 метрів, тепер ще п'ять.

Волонтер Олександр Вербинський

Тетяна Корінна – волонтерка. На початку повномасштабної війни з сім'єю приїхала до Нововолинська із Харкова. Нині працює у швейному цеху та волонтерить.

«Це наша віддача, ми теж ніби воюємо, тільки тут. Як просять, так ми все робимо: то сумочки шили, тепер одяг солдатам, влітку шили теж літній одяг», – говорить переселенка.

Переселенка Тетяна Корінна з Харкова нині шиє теплий одяг військовим

Майстриня цеху Наталія Ушарук про потреби військових знає від брата, який зараз воює. Жінка каже: як тільки з'являється необхідність – в цеху відкладають комерційні замовлення та працюють для армії.

Майстриня цеху Наталія Ушарук

Координує роботу волонтерів у Нововолинську Катерина Варвус. Пошиття теплого одягу – лише один із напрямків роботи гуманітарного штабу Нововолинськ Help, каже вона. Налагодили цю роботу, бо отримали запит від військових.

Волонтери Нововолинськ Help, говорить Катерина Варвус, сподіваються на подальшу підтримку закордонних партнерів тканиною та фурнітурою, а також купівлею генератора, адже у цеху, як і скрізь по Україні, вимикають електроенергію та це призупиняє роботу.

Читайте також: Не перечікують, а працюють на Перемогу: волинську бібліотеку перетворили на волонтерський штаб. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині підліток захворів на гепатит А
Наступна новина У Сусвалі на відкриття московської церкви прийшла директорка з учнями
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні