У Сусвалі на відкриття московської церкви прийшла директорка з учнями

У Сусвалі на відкриття московської церкви прийшла директорка з учнями
Московська церква у селі Сусваль. Новозбудована

У селі Сусваль Оваднівської тергромади на Волині відкрили нову московську церкву. Видання ВСН повідомило, що на відкриття храму УПЦ МП  прийшло керівництво школи та учні. 

Церкву у селі Сусваль звели прихожани УПЦ МП. Як припускає у коментарі ВСН голова громади Сергій Панасевич, зробили це на власні гроші. Раніше більшість селян вирішили, аби 130-літня місцева церква належала до ПЦУ, через що в селі тривали певний час конфлікти. 

Новий храм відкрили 22 листопада. У той же день, коли СБУ провела низку обшуків у Києво-Печерській лаврі та в єпархії УПЦ МП на Рівненщині. Як стало відомо у середу, 23 листопада, під час цих дій правоохоронці виявили чимало цікавого: проросійську літератури, готівку, громадян рф на території приміщень УПЦ МП. 

За інформацією ВСН, до заходах з відкриття московської церкви  були залучені вчителі місцевої школи на чолі з директоркою. сама ж директорка Євгенія Саганюк згодом це заперечила виданню: 

«Ні мене, ні завуча не було. У нас діти на дистанційному. Вчителі в різні церкви ходять. Мені тут прийшли розказали, як там було: волонтери з Луцька були, бійці з 14-ї бригади. Там десь збирали гроші і всі зібрані кошти їм передали. Все спокійно пройшло. Те, що я дізналася на даний час, нічого поганого не було. Якщо дітки були, то ті, чиї батьки ходять до церкви», – зазначила Євгенія Саганюк. 

Нагадаємо, село Сусваль назване на честь загиблого у 2014-му захисника України Петра Сусваля. Це не єдиний воїн із Сусваля, який загинув у російсько-українській війні. До 2016-го село називалося Жовтневим. Назване так напочатку 50-х, коли тут розташували військову частину. Саме у місцевій школі у рамках проєкту «Занесло в село» журналістам розповідали, що досі не згідні із перейменуванням населеного пункту, бо вважають, що ця типова радянська назва не має нічого спільного із так званим «великим жовтнем», а виникла «бо був гарний місяць жовтень». 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Це просто про жовтень. Сусваль. ЗАНЕСЛО В СЕЛО

Нещодавно на місці колгоспного садка у селі Сусваль знайшли пляшку із графікою постанського художника Ніла Хасевича, документами місцевих упівців. 

Сусвальська церква Різдва Пресвятої Богородиці, яка належить ПЦУ

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську волонтери шиють теплий одяг для військових
Наступна новина На Волині викрили чергову схему виїзду ухилянтів за кордон
Останні новини
Схожі новини