У Переспі Рожищенського району релігійна громада вирішила перейти в ПЦУ

У Переспі Рожищенського району релігійна громада вирішила перейти в ПЦУ
Свято-Михайлівська церква у селі Переспа Рожищенського району (фото із сайту Район.Рожище)

У селі Переспа Рожищенського району відбулись збори релігійної громади, на яких прихожани проголосували за приєднання до Православної церкви України.

Люди зібралися у сільському клубі у неділю, 24 березня, повідомляє Район.Рожище із посиланням на місцевих жителів.

За їхніми словами, із 220 присутніх за перехід проголосувало 215. П'ятеро утримались. Головуюча зборів – Слава Копанько. Секретар – Ольга Нечипорук.

«Я вітаю нас усіх і щаслива, що цей день настав! Збори пройшли у тихій, світлій і радісній атмосфері. Попри сподівання іншої сторони, ніхто не ішов з вилами відбирати храм. Нагадую, що ми живемо у правовій державі і всі питання щодо офіційного переходу вирішуватимемо в юридичній площині. Дякую всім, хто зміг бути сьогодні на зборах, ми продемострували нашу силу і єдність! Нам Бог помагає!» – написала у Facebook переспівчанка Олена Давідова.

Варто зазначити, що 12 березня у Переспі вже проводили збори релігійної громади.

Прес-секретар Рожищенського благочиння Волинської єпархії УПЦ МП протоієрей Дмитро Теравський повідомляв, що проти переходу парафії в ПЦУ проголосувало 184 особи, за перехід – 0.

Однак значна частина жителів вважають, що ці збори провели неправомірно, адже оголосили про подію лише за кілька годин до її початку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку пошкодили агітпродукцію трьох кандидатів у Президенти. ФОТО
Наступна новина Як у Луцьку змагалися за першість з рукопашного бою. ФОТОРЕПОРТАЖ
Останні новини
Схожі новини