У ПортCity розповіли, чого чекати від «Забігу на шпильках»

У ПортCity розповіли, чого чекати від «Забігу на шпильках»

Уже в неділю у торгово-розважальному центрі ПортCity відбудеться соціально-спортивний захід – «Забіг на шпильках». Організатори мають на меті привернути увагу до проблеми раку молочних залоз.

У неділю, 29 квітня, жінок та чоловіків запрошують у ПортCity на «Забіг на шпильках». Окрім розважальної та спортивної складової проект має потужну соціальну місію. Так,  протягом трьох днів з 27 по 29 квітня з 10 до 17 години працюватиме пересувний мамограф та кваліфіковані лікарі, і жінки матимуть змогу пройти обстеження в лікарів обласного онкодиспансера абсолютно безкоштовно.

Під час прес-конференції завідувач мамологічного відділення Волинського обласного онкологічного диспансеру Володимир Федорчук розповів, що важливо діагностувати рак грудей на ранніх стадіях. Адже статистика свідчить, що 96% жінок, в яких виявили хворобу вчасно, живуть довго та щасливо.

Цей факт особистим прикладом підтвердила й президент Благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук. Уже сім років вона має ремісію, а усе завдяки тому, що рак знайшли вчасно. Ускладнювало її випадок те, що вона, на момент встановлення діагнозу була вагітна. Проте, лікарі змогли зберегти життя і їй, і донечці. Тож з вдячності за подарований другий шанс вони й започаткували Благодійний фонд «СТОПРАК».

Володимир Федорчук зазначив, що часто жінки бояться, а тому не йдуть у лікарню, а через зволікання з лікуванням втрачають роки, а іноді й життя. Він зазначив, що жінки після 30 обов’язково раз на рік повинні пройти обстеження у мамолога. Зробити це можна буде й  у рамках проекту «Забіг на шпильках».

Про спортивну складову розповів член спортивного клубу «Лучеськ» Андрій Єрко. Він зазначив, що цей захід буде однозначно красивим, а ще дуже важливим адже, можливо, завдяки піднятій проблемі жінки пройдуть обстеження й вчасно виявлять хворобу, або ж навпаки будуть спокійні, що у них усе гаразд. Він зазначив, що найдовший марафон на шпильках подолала американка, яка пробігла понад 40 кілометрів.

Власне, забіг відбуватиметься у трьох категоріях: серед жінок на дистанції 100 та 500 метрів, а також серед чоловіків, які бігтимуть півкілометра. Андрій Єрко зауважив, що, звісно, усі воліють перемогти й отримати подарунки, але ті, хто не впевнений у своїх фізичних можливостях можуть прийти і просто прогулятися на підборах дистанцією, цим самим показавши, що проблема раку їм не байдужа.

До слова, зареєструватися на забіг можна на сайті: https://athletic-events.com/events/486, або й безпосередньо під час заходу. Внесок – 50 гривень, а учасник отримує брендову футболку та номер для забігу. Мінімальна висота підборів – 8 сантиметрів.

Призовий фонд для тих, хто подолає дистанцію найпершим, становить 27 тисяч гривень. Окрім того, подарунки можна буде отримати й від партнерів: магазину «Фокстрот» та гіпермаркету «ТамТам».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Експерти прогнозують українцям загрозу вимирання
Наступна новина Викрадачам чоловіка у Луцьку повідомлено про підозру
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні