У Прилісненській ОТГ обговорили стратегію розвитку громади

У Прилісненській ОТГ обговорили стратегію розвитку громади

У Прилісненській об’єднаній територіальній громаді відбулася зустріч із радниками Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування. 

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

На зустріч із радниками прибули в.о. старост, представники гуманітарного відділу Приліснеської ОТГ та просто небайдужі до майбутнього розвитку жителі громади. 

Радник із питань муніципальних послуг Волинського ЦРМС Петро Лавринюк розповів, що змінилося у повноваження, приміром, депутатів після об’єднання, зокрема, яка різниця між сільською радою та об’єднаною територіальною громадою. 

«Рішення приймаєте ви. Зміни відбуваються на місцях», - наголосив експерт, спілкуючись із представниками громади. Він переконаний, що слід ратувати за покращення якості надання послуг в громаді. Мовляв, бібліотекар не ключник, який лише приходить на роботу.

Разом із експертом представники ОТГ створили своєрідну карту життя громади.

Також Петро Лавринюк розповів про можливості для громади, програми, які пов’язані із енергоефективністю, різноманітні конкурси та гранти, міжародну технічну допомогу тощо. 

Радник із питань місцевого розвитку Петро Гоцалюк розповів, як відбувається написання стратегії розвитку об’єднаної територіальної громади. 

«Не зовнішній експерт має сказати, як вам жити на своїй землі та розвиватися. Ви самі має знайти можливості для розвитку», - пояснив радник Волинського ЦРМС. Також експерт пояснив, як відбувається опитування мешканців громади. Мовляв, під час нього можна дізнатися, що заважає розвитку бізнесу у громаді. 

На його думку, важливим є і соціально-економічний аналіз існування громади. Наголосив він на виборі стратегічних цілей для громади. Власне, їх має бути 2-3, а стратегію розвитку варто писати на 5-7 років наперед. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сім’я з Волині готується до участі в шоу «Хата на тата»
Наступна новина Волинян закликають привітати доньку загиблого Героя
Останні новини
Схожі новини