У приміщенні Волиньради хочуть встановити пандус у сесійну залу

У приміщенні Волиньради хочуть встановити пандус у сесійну залу

У приміщенні Волинської обласної ради упродовж наступного року планують облаштувати пандус. Зокрема йдеться про сходи у сесійну залу, щоб люди з інвалідністю мали сюди безперешкодний доступ.

Про це стало відомо на засіданні постійної комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, повідомили у пресслжубі облради.

Депутат Іван Мирка зауважив, що подбати про це вже найближчим часом має керівництво комунальної установи «Управління будинком обласної ради» або ж профільне управління облдержадміністрації.

«Можливо, профільна комісія зможе якимось чином вплинути на те, щоб у проєкті бюджету на 2021 рік було закладено кошти на відповідні заходи. Можливо, спершу тимчасового характеру, а надалі необхідно буде облаштувати повноцінне місце для роботи у сесійній залі та можливість безперешкодного доступу для людей з інвалідністю, зокрема депутата обласної ради Артема Запотоцького», – каже Мирка. 

«Є багато різних варіантів це зробити Зокрема, можна тимчасово облаштувати заїзд, як зараз практикують у багатоповерхівках, – з відкидними рейками, а надалі будемо діяти згідно з бюджетними можливостями», – додав він.

Голова облради Григорій Недопад повідомив, що незабаром в обласній раді стартуватимуть бюджетні слухання, де варто розглянути це питання як одне із пріоритетних.

«У проєкті бюджету на наступний рік слід закласти необхідну суму коштів на встановлення пандусів двох, трьох пандусів, яких не вистачає для безперешкодного доступу людей на візках у сесійну залу обласної ради. Думаю, що у цьому питанні всі будуть одностайними і ніхто не буде проти», – наголосив він.

Депутати рекомендували адресувати відповідне звернення постійній комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики облради, аби на 2021 рік передбачили виділення коштів на облаштування пандусів для безперешкодного доступу до сесійної зали та санвузлів для людей з інвалідністю.

Читати також: ...І Погуляйко – заговорив! Перша сесія Волиньради та її драми. РЕПОРТАЖ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи є гроші на ковід в обласному бюджеті Волині. Хто готовий долучитися?
Наступна новина Діабет і втрата зору. Волинські лікарі розповіли, які нові хвороби може спровокувати коронавірус
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні